Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κέικ μπανάνα με καρύδια

Θα χρειαστείτε:
2 φλ. τσαγιού μαλακό αλεύρι (Φαρίνα)
2 ώριμες μπανάνες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια
175 γρ. Βιτάμ
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
¼ φλ. τσαγιού κονιάκ ή Bailey’s
3 αυγά βιολογικά
¼ φλιτζ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Κανέλλα σε σκόνη
Γαρύφαλλο σε σκόνη
2 μπολ για το ανακάτεμα.
Εκτέλεση: Αρχικά φροντίστε να έχετε όλα τα υλικά σε...
θερμοκρασία δωματίου। Παίρνετε το πρώτο μπολ και ρίχνετε σε αυτό: Το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια (για άρωμα), λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο σε σκόνη. Ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη. Στη συνέχεια, παίρνετε το δεύτερο μπολ και ρίχνετε σε αυτό: Το Βιτάμ, τη ζάχαρη, το ποτό (κονιάκ ή Bailey’s) και τα αυγά. Τα δουλεύετε καλά στο μίξερ και όταν είναι έτοιμα, ρίχνετε στο δεύτερο μπολ, το περιεχόμενο του πρώτου μπολ, 2 ώριμες μπανάνες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει (σχεδόν λιώσει) και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με αλεύρι μια φόρμα, και ρίχνετε σε αυτή το μείγμα. Ψήνετε στους 200Ο C για 15 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 175Ο C και ψήνετε για 40 ακόμη λεπτά. Βγάζοντας από το φούρνο μην βιαστείτε, περιμένετε περίπου 10 λεπτά πριν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα.
H stroumfita
www.jenny.gr