Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το υπ’ αρ. 1 πρόβλημα της χώρας: «Η καρέκλα του Παπανδρέου»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα και το οποίο αφενός έχει μπλοκάρει όλες τις δημοκρατικές εξελίξεις και αφετέρου σπρώχνει τον ελληνικό λαό στο ξεπούλημα και στην εξαθλίωση είναι η καρέκλα του κ. Παπανδρέου. Δεν θέλει να την αποχωριστεί. Ενώ εν χορώ όλα τα κόμματα αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, όπως προκύπτει πλέον....από τις δημοσκοπήσεις, του λένε να προχωρήσει σε εκλογές, ώστε να ερωτηθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός και να πάρει τις αποφάσεις του, εντούτοις ο κ. Παπανδρέου δεν εγκαταλείπει την πρωθυπουργική καρέκλα. Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλοι οι άλλοι έχουν άδικο και ο μόνος που έχει δίκιο είναι ο ίδιος.

Ο κ. Παπανδρέου, αν και εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του παρέχει το Σύνταγμα για πρωθυπουργική θητεία τετραετίας, εντούτοις γνωρίζει πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για να υπογράφει τα μνημόνια που υπογράφει και να υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού για τα επόμενα εκατό χρόνια. Λογύδρια περί ευθύνης και ανάληψης του πολιτικού κόστους ακούγονται ως αστεία. Τι πιο απλό από να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός;; Γνωρίζει ότι ασκεί μια de facto εξουσία και ότι οι σκέψεις του για γιαλατζί δημοψηφίσματα προκειμένου να αποφύγει να αντιμετωπίσει ευθέως τη λαϊκή ετυμηγορία, μόνο θυμηδία προκαλούν και ειρωνικά σχόλια.

Όμως η πικρή αλήθεια είναι πως γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αναλώσιμος ο ίδιος και ότι τυχόν παραίτησή του και διενέργεια εκλογών, θα τον απομακρύνει 100% από τον πρωθυπουργικό θώκο, γιατί κανείς δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του και φυσικά θα απομακρυνθεί οριστικά από την πολιτική ζωή της χώρας, εξαφανίζοντας μαζί του και την αιωνόβια δυναστεία των Παπανδρέου.

Ιδού το πραγματικό αδιέξοδο της χώρας.

Το ερώτημα είναι, αν θα υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι θα αναλάβουν την ευθύνη να ξεμπλοκάρουν τις εξελίξεις;;