Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

O Πάγκαλος θα βγάλει τα τανκς στους δρόμους, σε περίπτωση που επιστρέψουμε στη δραχμή!





Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστηρίζει ότι επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει...

«Τεράστια βλακεία» χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Πάγκαλος... της προτάσεις εξόδου της χώρας μας από το ευρώ και επιστροφής στο ευρώ, ενώ την ίδια ώρα διαβλέπει δυσκολίες στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει τον εφαρμοστικό νόμο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo υποστηρίζει ότι αυτοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη είναι … βλάκες, «Μπορεί να είναι αναλυτές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και οικονομολόγοι, αλλά και μόνο που το λένε συνιστά τεράστια βλακεία».
Κατά την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επιστροφή στη δραχμή θα σήμαινε ότι την επόμενη μέρα οι τράπεζες θα περικυκλώνονταν από τρομοκρατημένους ανθρώπους που θα προσπαθούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους, ενώ ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τανκ για να τις προστατέψει, καθώς δεν θα υπήρχε αρκετή αστυνομία. «Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά» εξηγεί ο κ. Πάγκαλος.
Θεωρεί ακόμη ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί τελικά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Δεν γίνει όμως το ίδιο με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. Όπως λέει στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν «κατά».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111473157