Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τζορτζ Σόρος :" Μια χώρα απειλείται με έξωση από το ευρώ"

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι μία χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ και προέτρεψε τους ηγέτες της Ε.Ε. να βρουν ένα «σχέδιο Β» ώστε να αποφευχθεί μία κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters...

O μεγαλοεπενδυτής μπορεί να μην κατονόμασε τη χώρα που απειλείται με «έξωση» από την ευρωζώνη, αλλά όλοι γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, σημειώνεται.

O Σόρος εξέφρασε τις προβλέψεις του σε συζήτηση στη Βιέννη, επισημαίνοντας ότι το ευρώ είχε κάποια τρωτά σημεία από..........
την αρχή, που βασίζονται στο γεγονός ότι δεν βασιζόταν σε ενιαίο υπουργείο Οικονομικών και σε ενιαία πολιτική ηγεσία.

Το ευρώ δεν είχε κανένα περιθώριο για διορθώσεις. Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για οποιαδήποτε χώρα που θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ενδεχόμενο το οποίο υπό τις παρούσες συνθήκες θα είναι αναπόφευκτο» είπε.

Ο μεγαλοεπενδυτής χαρακτήρισε «ζωτική για όλους» την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει η αποσύνθεσή της.

«Ας το παραδεχτούμε: είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ευάλωτο. Είμαστε στο χείλος της κατάρρευσης και είναι ώρα για τις αναγκαίες αλλαγές»