Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Επεισόδια στο Σύνταγμα


Χωρισμένο στα δύο είναι αυτή την στιγμή το Σύνταγμα. Από την μία είναι οι Αγανακτισμένοι οι οποίοι διαμαρτύρονται ειρηνικά στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και από την άλλη οι κουκουλοφόροι στην.....


κάτω μεριά. Μια ομάδα δεκάδων κουκουλοφόρων άρχισε πριν από λίγα λεπτά να πετά καδρόνια, πέτρες και μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ τα οποία απάντησαν με χρήση κροτίδων και χημικών.

Τα επεισόδια αυτήν την στιγμή επικεντρώνονται στην Καραγιώργης Σερβίας και στην οδό Νίκης όπου οι κουκουλοφόροι σπάνε ό, τι βρουν μπροστά τους. Βάζουν φωτιές σε κάδους τους οποίους και χρησιμοποιούν ως οδοφράγματα που τους χωρίζουν από τα ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα οι Αγανακτισμένοι καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να μην φύγει από το Σύνταγμα ενώ περιφρουρούν την πορεία από τους κουκουλοφόρους που για ακόμη μία φορά αμαύρωσαν την πορεία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αυτήν την ώρα, έχουν κλείσει η Αμαλίας, η Βασ. Σοφίας, η Πανεπιστημίου, όπως και οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σε αστυνομικό κλοιό είναι το κέντρο της Αθήνας με 4.00Ο αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός και την αστυνομία να έχει στήσει ξανά τον σιδερένιο φράχτηέξω από τη Βουλή στα λεγόμενα «λουλουδάδικα».

Εντωμεταξύ στην Αθήνα έρχονται «Αγανακτισμένοι» από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, στην περικύκλωση της Βουλής.

Το κίνημα των «Αγανακτισμένων» έχει δώσει για αύριο ραντεβού στις 8 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο, στη στάση του Μετρό στον «Ευαγγελισμό» και στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν και υποδομές για τη φιλοξενία όσων Ελλήνων έρθουν από την επαρχία. Ήδη είναι γνωστό ότι δεκάδες Αγανακτισμένοι σχεδιάζουν να έρθουν στο Σύνταγμα από τα Χανιά, την Πελοπόννησο αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Στα σχέδια του αποκλεισμού, περιλαμβάνεται και ένα αυτοκινητιστικό μπλόκο, η επονομαζόμενη «λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση».

Στόχος των Αγανακτισμένων είναι να δημιουργηθεί μία μεγάλη ουρά από εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που θα εμποδίσει την πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή!