Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Παράξενοι νόμοι στον κόσμο!

Σε όλα τα Συντάγματα του κόσμου, έχουν ψηφιστεί νόμοι, με αρκετούς απ’ αυτούς να είναι από παράξενοι ως και πραγματικά αστείοι! Εδώ θα βρείτε, μερικούς από τους πιο παράξενους νόμους του κόσμου…

Ιταλία:
Αν κάποιος εμπλεκόμενος σε καβγά, χτυπήσει τον άλλο με «γροθιά», τότε αυτό θεωρείται κακούργημα.
Το να είσαι τσαρλατάνος στην Ιταλία, θεωρείται παράνομο και κινδυνεύεις να συλληφθείς και να τιμωρηθείς.
Γαλλία:
Αν ένα ζευγάρι, φιληθεί σε σταθμό τρένων, αυτό θεωρείται παράνομο. Σύμφωνα με τους γαλλικούς νόμους, προσβάλλει την δημοσία αιδώ.
Σύμφωνα με γαλλικό νόμο, ένας κτηνοτρόφος, απαγορεύεται να ονομάσει ένα γουρουνάκι του «Ναπολέων».
Σιγκαπούρη:
Αν κυκλοφορείς, γυμνός μέσα στο σπίτι σου, αυτό θεωρείται παράνομο. Η πράξη αυτή εντάσσεται στον νόμο περί «πορνογραφίας» και η ποινή είναι υψηλό πρόστιμο.
Όποιος «τολμήσει» να πετάξει σκουπίδι στον δρόμο, τότε τιμωρείται με πρόστιμο 600 δολαρίων. Το πρόστιμο δε, πρέπει να πληρωθεί επί τόπου.
Ακόμα βάση νόμοι, οι ομοφυλόφιλοι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, δεν επιτρέπεται να ζουν στην χώρα.
Ταϊλάνδη:
Στην Ταϊλάνδη, απαγορεύεται να «πατήσει» κάποιος χαρτονόμισμα. Ο νόμος αυτός, τέθηκε σε ισχύ επειδή σε όλα τα χαρτονομίσματα απεικονίζεται το πρόσωπο του βασιλιά. Αν κάποιος λοιπόν πατήσει το νόμισμα, αυτόματα δείχνει ότι δεν υπολογίζει και δεν σέβεται τον βασιλιά. Το παράπτωμα είναι τόσο πολύ σοβαρό, που ο παραβάτης, τιμωρείται με φυλάκιση.
Γερμανία:
Το μαξιλάρι, στην Γερμανία θεωρείται «φονικό όπλο».
Κίνα:
Σύμφωνα με τον Αυτοκινητιστικό Κώδικα του Πεκίνου, οδηγοί οχημάτων που δίνουν προτεραιότητα σε πεζούς, πληρώνουν πρόστιμο αξίας 5 γουάν.
Για να μπορέσει ένας σπουδαστής να μπει στο Κινέζικο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει απαραιτήτως να είναι έξυπνος.
Ένας άλλος κινέζικος νόμος λέει, ότι μόνο το πρώτο παιδί της οικογένειας θεωρείται «νόμιμο». Αν θέλεις να κάνεις και δεύτερο, τότε θα πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο.
Για τις γυναίκες που μένουν σε ξενοδοχείο, υπάρχει ειδικός νόμος αμφίεσης, ο οποίος τους απαγορεύει να κυκλοφορούν γυμνές μέσα στο δωμάτιο – παρά μόνο στο μπάνιο.
Αμερική:
Στην πόλη του Τέξας, αν ένας αστυνομικός πιάσει μια γυναίκα να «φτιάχνει» το καλσόν στον δρόμο, τότε αυτή τιμωρείται. Η φυλάκιση για το συγκεκριμένο αδίκημα, μπορεί να φτάσει και τους 12 μήνες.
Στην πολιτεία του Μίσιγκαν, μπορεί μια γυναίκα να πάει στο κομμωτήριο να κουρευτεί ή να κάνει περμανάντ στα μαλλιά, αφού όμως πρώτα έχει γραπτή άδεια από τον σύζυγό της.
Στην πολιτεία της Μινεσότα, απαγορεύεται σε έναν άνδρα να κάνει έρωτα με την σύζυγό του, αν προηγουμένως έχει φάει κρεμμύδι ή σαρδέλες. Εκείνη διατηρεί το δικαίωμα να τον καταγγείλει.
Νεπάλ:
Στο Νεπάλ, απαγορεύεται σε κινηματογραφικές ταινίες, δύο ηθοποιοί να φιληθούν. Αυτό ισχύει μόνο για τους ηθοποιούς που είναι κάτοικοι αυτής της χώρας. Έτσι οι σκηνές αυτές ντουμπλάρονται με ηθοποιούς άλλων χωρών. Ο νόμος αυτός, ισχύει και στο Μπαγκλαντές.
Χονγκ – Κονγκ:
Βάσει νόμου, μια σύζυγος που έχει απατηθεί από τον σύζυγό της, έχει το δικαίωμα να τον σκοτώσει, αρκεί αυτό να γίνει με «γυμνά χέρια»। Χωρίς δηλαδή να φορά γάντια.
www.my-family.gr