Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γενική απεργία

Για πρώτη φορά κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης έχει κηρυχθεί 48ωρη γενική απεργία και από νωρίς το πρωί της Τρίτης η χώρα έχει παραλύσει με τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Με το σύνθημα «Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέας πορείας» οι «Αγανακτισμένοι» ξεκινούν σήμερα τις πορείες μαζί με τους απεργούς, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου...


Η συγκέντρωση των αγανακτισμένων έχει αρχίσει από τις 9:00 το πρωί και μέχρι τώρα μόλις μερικές εκατοντάδες έχουν συγκεντρωθεί, ενώ για τις 18:00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συναυλία.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συνεπή στο ραντεβού τους συγκεντρώθηκαν στις 10:00 το πρωί στην Ομόνοια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:30.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει προγραμματίσει μεγάλο συλλαλητήριο για την Τρίτη, πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και την Τετάρτη στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν λοιπόν και αύριο που αναμένεται η περικύκλωση της Βουλής, ενώ με αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν λευκή λεωφορειακή διαδήλωση στη λεωφόρο Κηφισίας, Μεσογείων και Μιχαλακοπούλου, επιστρέφοντας από εναλλακτικούς δρόμους προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ.

Διήμερος είναι ο πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τη 48ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ και τις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Αναμένονται ισχυρά μέτρα ασφαλείας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κάγκελα είναι τοποθετημένα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καθώς και στο Περιστύλιο της Βουλής.

Επίσης, έχει ορθωθεί για μια ακόμη φορά ο σιδερένιος φράχτης στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν σε διαθεσιμότητα 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ το σύνολο της αστυνομικής δύναμης θα ανέρχεται στις 5.000 αστυνομικούς, ενισχυμένο και από την επαρχία.