Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΖΩΔΙΑ...


Κριοί εν κινήσει: Δραστήριοι και δυναμικοί, όπως άλλωστε όλα τα ζώδια της Φωτιάς, όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε γυμναστήριο, είστε της λογικής «εδώ και τώρα». Λάθος, γιατί και θα εξαντληθείτε γρήγορα αλλά και θα βαρεθείτε όταν διαπιστώσετε πως ο στόχος της πρωτιάς δεν υπάρχει στο γυμναστήριο... Για να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας αμείωτο, προτιμήστε μηχανήματα που μετρούν τις επιδόσεις σας (ποδήλατο, διάδρομος) και ασκήσεις που αναδεικνύουν την υπεροχή σας έναντι των άλλων: ξιφασκία, τένις ή τάε μπο, ένα σύστημα εκγύμνασης που συνδυάζει αερόβια άσκηση με πολεμικές τέχνες. Πολύ καλοί θα είστε και στα ομαδικά αθλήματα, αρκεί να έχετε τη θέση του αρχηγού. Αποφύγετε την έντονη άσκηση που έχει να κάνει με το κεφάλι (πχ το ποδόσφαιρο), καθώς, ως γνωστόν, είναι το μέρος του σώματος όπου έχετε ιδιαίτερη ευαισθησία. Και επειδή ξέρετε πως κάποια στιγμή θα το παρακάνετε, οι διατάσεις και το άφθονο νερό θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις μυϊκές κράμπες, ενώ αφεψήματα τήλιου και μαντζουράνας θα σας χαλαρώσουν.

Οι ήπιοι Ταύροι: Υλιστές, φύσει και θέση, αλλά και λάτρεις των γαστριμαργικών απολαύσεων, δεν τα πηγαίνετε ιδιαίτερα καλά με τις αθλητικές δραστηριότητες. Μια καλή λύση για να αποφασίσετε να ασχοληθείτε είναι να ξεκινήσετε ασκήσεις στο σπίτι, χαλαρά και με το πάσο σας. Στα…όσο το δυνατό καλύτερα για εσάς προγράμματα περιλαμβάνεται η σουηδική γυμναστική-slow fitness-, που βελτιώνει τη μυϊκή αντοχή και την ευκαμψία των αρθρώσεων χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια. Επίσης, για εσάς που ανήκετε στα σταθερά ζώδια είναι ιδανικά τα προγράμματα που έχουν να κάνουν με τη χαλάρωση, όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα. Αν τίποτα απ΄όλα αυτά δεν σας πείθει, σηκωθείτε απ΄τον καναπέ, δοκιμάστε το χορό, άλλωστε σας αρέσει η μουσική. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια έχουν εφευρεθεί τα μηχανήματα παθητικής γυμναστικής, που για εσάς μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια. Τέλος, ένα ισοτονικό ρόφημα σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά στις επιδιώξεις σας.

Οι πανταχού παρόντες Δίδυμοι: Θέλετε να βρίσκεστε συνέχεια σε κίνηση, να κάνετε γρήγορα πολλά ταυτόχρονα, θα βρείτε όμως και το χρόνο να κουτσομπολέψετε με το διπλανό σας διάδρομο. Σας αρέσουν πολύ και τα ομαδικά αθλήματα, χωρίς να έχετε το άγχος της πρωτιάς μέσα στο team. Δυνατό σημείο σας είναι τα χέρια και οι πνεύμονες, οπότε θα είστε πολύ καλοί στα υδάτινα αθλήματα, είτε αυτά είναι ατομικά (κολύμβηση) είτε ομαδικά (πόλο, σκι θαλάσσης). Δοκιμάστε επίσης ασκήσεις με λάστιχα, που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, οπότε θα ικανοποιήσουν την επιθυμία σας να κάνετε διάφορες ασκήσεις ταυτοχρόνως. Κι επειδή, όπως είπαμε, έχετε μεγάλη δύναμη στα χέρια, δοκιμάστε και επαναληπτικές ασκήσεις με βάρη στον κορμό, χωρίς όμως να το παρακάνετε, γιατί πρόκειται για μονότονη άσκηση, που θα βαρεθείτε γρήγορα. Για να χαλαρώσετε από την υπερδιέγερση, δοκιμάστε αφεψήματα λεβάντας και ανθών πορτοκαλιάς.

Οι σπιτόγατοι Καρκίνοι: Αγαπάτε πολύ το σπίτι σας και αποφεύγετε την πολυκοσμία. Αγαπάτε όμως και τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Επειδή όμως οι τελευταίες δεν πάνε μαζί με την άσκηση, πρέπει να τη συνδυάσετε με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Αγοράστε ένα πολυόργανο γυμναστικής για το σπίτι ή δοκιμάστε να κάνετε αερόβιες ασκήσεις που προτείνονται μέσα από βιντεοπρογράμματα γνωστών γυμναστών. Επίσης, δοκιμάστε το τάι τσι, ένα πρόγραμμα γυμναστικής που βασίζεται στο συνδυασμό ήπιων πολεμικών τεχνών και ασκήσεων χαλάρωσης. Αφεψήματα από πετρόχορτο και βάλσαμο θα σας βοηθήσουν να σμίξετε αδυνάτισμα και ψυχική αρμονία.

Οι νάρκισσοι Λέοντες: Θέλετε πάντα να τραβάτε τη προσοχή των γύρω σας στο γυμναστήριο. Στα διαλείμματα, φορώντας φόρμες τελευταίας λέξης της μόδας, θα βρεθείτε μπροστά από τον καθρέφτη. Και επειδή, για να πετύχετε το τέλειο σώμα, δεν έχετε πρόβλημα να υποβληθείτε και σε αγγαρεία, είστε καλοί τόσο σε επαναλαμβανόμενες αερόβιες ασκήσεις όσο και στα κλασικά όργανα του γυμναστηρίου. Επίσης, μπορείτε να τα πάτε καλά στα ομαδικά αθλήματα, όπου, χωρίς να θέλετε απαραίτητα να είστε ο αρχηγός, θα επιδιώξετε να είστε το πιο προβεβλημένο και δημοφιλές μέλος της ομάδας. Έχετε συνήθως ευαισθησία στη σπονδυλική στήλη, οπότε είναι καλό να κάνετε ειδικές αερόβιες ασκήσεις για τη βελτίωση της στάσης του σώματός σας. Και επειδή, το είπαμε, είστε από φιλόδοξοι έως ματαιόδοξοι (με την καλή έννοια), το νέο πρόγραμμα Hollywood workout, που εξασκούν οι επώνυμοι και ήδη εφαρμόζεται στα μεγάλα γυμναστήρια, θα σας ενθουσιάσει. Τέλος, αφεψήματα από δάφνη και αγγελική θα βελτιώσουν το ευαίσθητο καρδιαγγειακό σας σύστημα.

Οι νοσοφοβικοί Παρθένοι: Με το άγχος να διατηρείτε την καλή σας υγεία, το οποίο σας κάνει κάποιες φορές «κατά φαντασίαν ασθενή» χρειάζεστε ασκήσεις που θα τονώσουν την ευεξία σας και την ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Επειδή, ούτως ή άλλως, προσέχετε πολύ, οι ιδανικές ασκήσεις για εσάς περιλαμβάνουν οτιδήποτε γίνεται σ΄ένα healthy, φυσικό περιβάλλον. Τρέξιμο στο βουνό ή mountain bike, κολύμβηση στη θάλασσα, σκι στο βουνό, κωπηλασία ή κανόε καγιάκ σε μια λίμνη. Αν βρεθείτε στο γυμναστήριο, θα αποκτήσετε σχεδόν εμμονή με την καθαριότητα. Για να ενισχύσετε το ευαίσθητο γαστρεντερικό σας, προτιμήστε τους κοιλιακούς ως άσκηση. Θα σας βοηθήσουν επίσης τα αποτοξινωτικά ροφήματα, όπως το νερό με στυμμένο λεμόνι.