Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» του δήμου Πύδνας- Κολινδρού

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού , κ. Πολύζο για την αήθη ,προκλητική και αυταρχική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυγιάλου, κας Αβραμίδου Μαρίας...

Αφορμή απετέλεσε η παρουσία της προέδρου στην εκπομπή του Παπαδόπουλου Ευγένιου στην Δίον τηλεόραση, με θέμα την προβολή της «Μυδοχαράς» που γίνεται στο Μακρύγιαλο στις 16 και 17 Ιουλίου.
Η προσπάθειά της αυτή θεωρήθηκε από το δήμαρχο «ως πράξη αυτοπροβολής» ,αφού κατά την εξαιρετικά δημοκρατική άποψή του μόνο ο ίδιος έχει το δικαίωμα να παρουσιάζεται στα τοπικά ΜΜΕ και να προβάλλει –με απολαυστικό ομολογούμε τρόπο- τα πλεονεκτήματα της περιοχής που διαφεντεύει.
Είναι γεγονός ότι η κα Αβραμίδου στέρησε από τον ποντίφικα του δήμου μας και το πρωτείο και το αλάθητο που κατέχει ,ως ελέω θεού μόνος εκπρόσωπος της Βόρειας Πιερίας.
Η συμπεριφορά αυτή του κ. Δημάρχου δεν εκδηλώνεται για πρώτη φορά, αφού επανειλημμένα έχει προσβάλλει με απαράδεκτο τρόπο, σε προσωπικό επίπεδο κι άνευ λόγου , συναδέλφους της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.
Είναι φανερό, ότι εμπνέεται από τη μεγαλομανία του χωρίς να αντιλαμβάνεται τις στοιχειώδεις δημοκρατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το θεσμικό του ρόλο και του επιβάλλουν να σέβεται κάθε διαφορετική φωνή, πολύ περισσότερο όταν μόνο σκοπό έχει την άσκηση των καθηκόντων της ,με τη νομιμοποίηση που της παρέχει η τοπική κοινωνία η οποία την εξέλεξε.
Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος «τα αναχρονιστικά κολπάκια του» κι ας απαντήσει για τα μέχρι τώρα έργα και ημέρες του.
► Για το ότι υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης σε πολλά χωριά του Δήμου.
► Για το ότι εισηγείται μια σειρά αποφάσεις που αφορούν οικισμούς, χωρίς ούτε καν να τις ενημερώσει, πόσο μάλλον να ζητήσει τη γνώμη των τοπικών συμβουλίων ή των προέδρων τους.
► Για το ότι αρνείται να φέρει για συζήτηση στο Δ.Σ. τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το Δήμο ή όταν τα φέρνει κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, φροντίζει με τη στάση του να τα υποβαθμίζει.
► Για το ότι υποβαθμίζει συστηματικά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις οικισμών από τις οποίες θεωρεί ότι δεν ωφελείται πολιτικά ,υποχρηματοδοτώντας τες ,ενώ αποδεικνύεται γενναιόδωρα «ακριβός στα πίτουρα» για τις εκδηλώσεις των κολλητών του.
Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, οι πολίτες της Βόρειας Πιερίας, απαιτούν να λυθούν τα προβλήματά του Δήμου, απαιτούν λύσεις και δεν τους ενδιαφέρουν, ούτε τους απασχολούν «οι ανασφάλειες» και ο «βοναπαρτισμός» του κ. Δημάρχου.


Αιγίνιο, 15 Ιουλίου 2011