• ½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
• 1 καρότο
• 1 κλωναράκι σέλερι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ (και 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη προαιρετικά)
• ½ φλιτζάνι γάλα
• ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
• 1 κοφτή κουτ. της σούπας θυμάρι
• 1 κοφτή κουτ. της σούπας βασιλικός
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ½ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
• και 500 γραμ. ζυμαρικά και παρμεζάνα για το σερβίρισμα...
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί
Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30 – 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Καθαρίζετε τα λαχανικά και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε. Τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τον κιμά και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά και ρίχνετε το γάλα. Βράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί
Μετά από 3-4 λεπτά ρίχνετε τα ντοματάκια, την ζάχαρη και λίγο αλάτι. Βράζετε για 30 – 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
fe-mail.gr