Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Υπουργέ, θέλουμε κι άλλους εργάτες καθαριότητας

* ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 500 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΧΛΜ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ 200.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ;
* ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ…
Με επιστολή τους προς τον υπουργό εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, οι πέντε πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ανατολικού Ολύμπου Δ.Δίου-Ολύμπου, κατέθεσαν αίτημα για ενίσχυση της δύναμης των εργατών καθαριότητας κατά τη θερινή περίοδο.
Η εν λόγω επιστολή κοινοποιήθηκε στον δήμο Δίου – Ολύμπου, στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στους βουλευτές του νομού Πιερίας καθώς και στα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το κείμενο της επιστολής υπογράφουν ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λεπτοκαρυάς Ευάγγελος Κουκάρας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκοτίνας Γιώργος Πληξίδας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα Παντελής Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πλαταμώνα Δανιήλ Σπανόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πόρων Νίκος Παπανικολάου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ολόκληρη η επιστολή προς τον υπουργό εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Χάρη Καστανίδη, έχει ως εξής:
«Αξιότιμε, κ. Υπουργέ, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου προέκυψε από τη συνένωση τριών (3) Δήμων, του Ανατολικού Ολύμπου, του Λιτοχώρου και του Δίου.
Είμαστε οι Πρόεδροι από τη Δημοτική Ενότητα του Ανατολικού Ολύμπου του Δήμου Δίου - Ολύμπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ενότητα μας είναι τουριστικό θέρετρο και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Να επισημάνουμε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 10.000 ενώ κατά τη θερινή περίοδο η περιοχή φιλοξενεί μέχρι 200.000 τουρίστες.
Λόγω της δύσκολής οικονομικής κατάστασης της χώρας, πρόσφατα ο ΑΣΕΠ ενέκρινε 33 μόλις εργάτες καθαριότητας για έκταση 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι εφικτό να καθαριστεί ο Δήμος με τόσο μικρό αριθμό εργατών.
Διευκρινίζεται ότι οι αρμοδιότητες των παραπάνω εργατών είναι:
α) η αποκομιδή των απορριμμάτων,
β) το κόψιμο των χόρτων,
γ) το καθάρισμα των δημόσιων χώρων,
δ) το καθάρισμα παραλιακής ακτής έκτασης 20 χιλιομέτρων.
Κατά τα παραπάνω, η έκταση της περιοχής χρειάζεται επειγόντως περισσότερα άτομα – εργάτες καθαριότητας.
Όση θέληση και αν υπάρχει και από τους εργάτες και από τις Δημοτικές Ενότητες είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουμε στις απατήσεις του τόπου μας.
Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό τον κατοίκων της περιοχής βιοπορίζεται από τον τουρισμό. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα καθαριότητας, το οποίο και επικεντρώνεται κυριότερα στον πρώην Δήμο Ανατολικού Ολύμπου, που είναι καθαρά τουριστική περιοχή.
Σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για να δοθεί άμεσα μια λύση.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Ευάγγελος Κουκάρας, Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Λεπτοκαρυάς
Γιώργος Πληξίδας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκοτίνας
Παντελής Αντωνόπουλος, Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Παντελεήμονα
Δανιήλ Σπανόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα
Νίκος Παπανικολάου, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόρων».