Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πώς περνάμε τον χρόνο μας στην παραλία!

Κάθε καλοκαιρινή μέρα ξημερώνει με διάθεση για θάλασσα, μπάνιο, ήλιο και ξεκούραση. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που οι καλοκαιρινές διακοπές, αποτελούν το βασικότερο γέμισμα των προσωπικών μας μπαταριών και φυσικά όσες και αν είναι δεν μας είναι ποτέ αρκετές… Το μπάνιο στην θάλασσα είναι χωρίς καμία εξαίρεση, η βασική δραστηριότητα τις μέρες της ξεκούρασης μας και πολλοί από εμάς επιλέγουν να αφιερώνουν σ’ αυτό όλα τα διαστήματα της ημέρας τους. Στην παραλία, η εικόνα ελληνικά κλασική, με ένα πλήθος κόσμου που έχει παραμερίσει κάθε...
συστολή ή ακόμα και αναστολή προηγούμενων εποχών, έχει φορέσει το μαγιό του και συνωστίζεται για λίγη δροσιά.
Κορμιά ξαπλωμένα σε ξαπλώστρες και παραδομένα στο φως του ήλιου που φιλοδοξούν να αποκτήσουν ένα πιο αισθησιακό χρώμα, άνθρωποι καθισμένοι σε αναπαυτικές πολυθρόνες πίνοντας τον καφέ τους ή διαβάζοντας ένα βιβλίο ή λύνοντας ένα σταυρόλεξο, άλλοι που απλώς ρεμβάζουν τον ορίζοντα με τις ώρες, παιδάκια που παίζουν στην άμμο με πολύχρωμα παιχνίδια, παρέες μέσα και έξω απ’ το νερό, δεινοί κολυμβητές, ερωτευμένα ζευγάρια, οικογένειες κ.τ.λ. Το σκηνικό κάθε φορά, σε κάθε παραλία μοιάζει με περίτεχνο ψηφιδωτό μέσα από ένα συνδυασμό αταίριαστων κατά τ’ άλλα ανθρώπων, που όμως υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, ταυτίζονται απόλυτα μέσα από τις ίδιες ανάγκες.
Ο χρόνος δίπλα στο κύμα περνάει αργά, αλλά κι απολαυστικά γιατί όλοι ξαναβρισκόμαστε κοντά στο στοιχείο που μας προσδιορίζει και μας αφορά από την πρώτη στιγμή της «σύλληψής» μας. Το νερό, ο ήχος της κίνησής του, το χρώμα του και ο ανοικτός ορίζοντάς του, δρουν καταλυτικά στην ψυχή μας, γαληνεύοντας ακόμα και τις πιο μεγάλες ανησυχίες μας.
Με ή χωρίς θαλάσσια αξεσουάρ, περισσότερο ή λιγότερο έτοιμοι για ένα καλοκαιρινό μπάνιο, γυμνασμένοι ή όχι, δεν έχουμε παρά να απολαύσουμε κάτι τέτοιες στιγμές με τις οποίες εύκολα και ανέξοδα μπορούμε να ξεκουράσουμε ή να ψυχαγωγήσουμε τους εαυτούς μας Όλα στην παραλία επιτρέπονται και όλα μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους, αρκεί απλώς … να ξεκινήσουμε!
www.my-family.gr