Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κι αν είναι Κριός, μην τον φοβάσαι…


Ένα παιδί είναι ο Κριός. Αθώος και ειλικρινής, προσιτός και ανοιχτός προς όλους, πάντα λέει αυτό που σκέφτεται χωρίς περιστροφές, κοιτάζοντας τον άλλο στα μάτια. Την ίδια στάση έχει και στη συναισθηματική του ζωή...Ο Κριός ζητά αγάπη αλλά και απόλυτη αφοσίωση από τον άνθρωπο που επιλέγει για σύντροφο. Και δικαιολογημένα, διότι απ΄όλα τα άλλα ζώδια μπορεί να είναι ο πιο θερμός και γενναιόδωρος σύντροφος ή φίλος. Επιπλέον, ζητά να έχει την πρωτοβουλία στη σχέση, καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτή είναι η φύση του. Όπως τα παιδιά, θέλει να είναι πρώτος σε όλους τους τομείς της ζωής του και αγωνίζεται με πείσμα γι΄αυτό.

Πρώτα απ΄όλα είναι πιστός φίλος αν δεν τον πληγώσεις. Κατά δεύτερο λόγο, δεν λέει ψέματα. Μόνο σε ακραία περίπτωση και πολύ καλό σκοπό ενδέχεται να πει ένα μικρό ψέμα, από αυτά που άλλοι ξεφουρνίζουν για πλάκα σα να λένε «καλημέρα». Ο ίδιος ξέρει, άλλωστε, ότι δεν είναι καθόλου πειστικός όταν δεν είναι ειλικρινής. Γι΄αυτό προτιμά την αλήθεια, ακόμα κι όταν δεν τον συμφέρει. Και όσοι θεωρούν ότι η αλήθεια είναι βαρετή, με τον Κριό σίγουρα θα αναθεωρήσουν.

Του αρέσει να βγαίνει, να διασκεδάζει, να βλέπει κόσμο. Και είναι ικανός να παρασύρει το αντικείμενο του πόθου του σε έναν παράφορο έρωτα. Στις αρνητικές του στιγμές, τον κατηγορούν (όχι άδικα) ότι είναι οξύθυμος, παραβλέποντας όμως το γεγονός ότι ο Κριός δεν μένει θυμωμένος: μετά το ξέσπασμα (που δικαιούται όπως όλοι οι άνθρωποι) ο θυμός του εξαφανίζεται και ξεχνά όποια αιτία ή αφορμή τον προκάλεσε, χωρίς να κρατά απωθημένα.

Άντρας Κριός

Αν ψάχνετε για την ασφάλεια ενός μόνιμου δεσμού, ο άντρας Κριός δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Γιατί ο Κριός χαρακτηρίζεται από μια αστάθεια: μπορεί τη μια στιγμή να είναι φλογερός και περιπαθής και την επόμενη να συμπεριφέρεται ψυχρά και παγερά.

Αποτελεί ιδανική επιλογή για τις γυναίκες που λατρεύουν την περιπέτεια και τις απροσδόκητες εναλλαγές που σπάνε τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Το βέβαιο είναι πως δύσκολα θα πλήξει κανείς μαζί του, καθώς είναι γεμάτος ιδέες και δημιουργική ενεργητικότητα. Ως εκ τούτου, η σχέση με έναν Κριό μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη και ιδιαίτερα αναζωογονητική διανοητική εμπειρία. Στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνεται και η απέχθεια που τρέφει για την προσποίηση και την υποκρισία. Αν δεν περνά καλά στη σχέση για παράδειγμα, ένας Κριός δεν θα διστάσει να το πει στη σύντροφό του.

Ο άντρας αυτό είναι ευχάριστος στην παρέα, γενναιόδωρος και δραστήριος. Στον έρωτα δίνεται με μεγάλο πάθος. Εκεί οφείλεται ένα μεγάλο μέρος της γοητείας που ασκεί, δεδομένου ότι στη σημερινή εποχή δεν είναι και τόσο της μόδας η παθιασμένη ερωτική συμπεριφορά.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το χαρακτήρα του πρέπει να κάνουμε έναν απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ του άντρα Κριού προτού δεσμευτεί και του άντρα Κριού αφού προχωρήσει σε μια σχέση.

Ο πρώτος επιδεικνύει στα ερωτικά θέματα μια επιπόλαιη συμπεριφορά που προκαλεί κατάπληξη. Ιδεαλιστής και ευαίσθητος, συγκινεί εύκολα τη γυναικεία καρδιά. Ωστόσο, πολύ σύντομα κουράζεται και πλήττει, με αποτέλεσμα να ψάχνει έναν καινούργιο έρωτα για να τον συναρπάσει. Ποτέ δεν πρέπει να γνωρίζει ότι η σύντροφός του έχει παραδοθεί άνευ όρων.

Όσο για το δεσμευμένο Κριό, η λέξη «απιστία» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του. Όχι μόνο δεν μπαίνει σε πειρασμό αλλά ούτε καν φλερτάρει. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στη σύντροφό του, η οποία είναι κυριολεκτικά το άλλο του μισό και την οποία θα λατρεύει για όλη του τη ζωή, αν εκείνη είναι πιστή αλλά και έξυπνη για να του ξυπνά το ενδιαφέρον, συντηρώντας παράλληλα τις ρομαντικές του ψευδαισθήσεις.

Γυναίκα Κριός

Μια κλασική γυναίκα επιζητά τη φυσική παρουσία του συντρόφου της για να αισθάνεται ασφαλής. Η γυναίκα Κριός όχι. Γιατί έχει τη πεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά και μόνη της, χωρίς τη βοήθεια του αρσενικού. Έτσι, η γυναίκα Κριός μπορεί να κάνει χωρίς άντρα πιο εύκολα από κάθε άλλη γυναίκα του ζωδιακού κύκλου. Δεν είναι ότι περιφρονεί τον έρωτα, απλώς τον αντιμετωπίζει με το δικό της τρόπο.

Στη γυναίκα Κριό αρέσει να παίρνει πρωτοβουλίες και δεν διστάζει να συγκρουστεί, για να υπερασπιστεί τις απόψεις ή τις επιλογές της. Το ίδιο ισχύει και στον έρωτα, όπου κάνει το πρώτο βήμα, ειδικά αν βλέπει τον άντρα να καθυστερεί.

Ανυπόμονη και ορμητική, θέλει να έχει τον έλεγχο του ερωτικού παιχνιδιού. Και, φυσικά, το ενδιαφέρον της κεντρίζουν άντρες δραστήριοι, που εκπέμπουν σιγουριά και δύναμη. Το μεγάλο της προσόν είναι η ισχυρή της θέληση, η οποία τη βοηθά να υπερβαίνει εμπόδια, απογοητεύσεις ή απορρίψεις και να προσαρμόζεται γρήγορα στις καταστάσεις. Σε καμιά περίπτωση δεν θα αρχίσει να κλαίει σε μια γωνιά σαν πληγωμένο ζωάκι, παραδομένο στη μοίρα του. Η γυναίκα Κριός σηκώνεται και πάλι στα πόδια της και παίρνει τη ζωή στα χέρια της.

Για να τη χειριστεί αποτελεσματικά ένα άντρας πρέπει, από τη μια, να της δώσει χώρο και, από την άλλη, να μην της λέει σε όλα «ναι» σαν ερωτοχτυπημένος νεαρός. Πρέπει, με άλλα λόγια, να βρει μια ισορροπία, γιατί πίσω από την φανερή επιθυμία να επιβληθεί στο σύντροφό της, η γυναίκα Κριός εύχεται μυστικά να κυριαρχηθεί από αυτόν.

Στη σχέση μπορεί να δοθεί με πάθος. Λατρεύει να μοιράζεται πράγματα με το σύντροφό της, από τον οποίο ζητά απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση. Έχει μια τάση να ζηλεύει, αλλά δεν καταφεύγει σε πονηριές για να κερδίσει την προσοχή του. Λέει ευθέως αυτό που σκέφτεται ή πιστεύει. Δεν κρύβει τίποτα, στη σχέση της είναι «ανοιχτό βιβλίο», και την ίδια στάση απαιτεί από το άλλο της μισό. Η ευτυχία για εκείνη είναι να μείνει ζωντανό στο πέρασμα του χρόνου το πάθος που ένιωσε την πρώτη φορά.

Ερωτική συναστρία Κριού

Ο ένοικος του απέναντι διαμερίσματος

Ανεξαρτήτως ωροσκόπου, ένας Κριός συμπληρώνεται και έλκεται από το απέναντι ζώδιο. Έτσι, ο παρορμητικός, φλογερός, ανυπόμονος Κριός έχει απόλυτη ανάγκη από ένα σύντροφο γλυκό και τρυφερό, ο οποίος θα έχει την ικανότητα να καταλαγιάζει την αλόγιστη ορμή του. Ο Ζυγός θα μελετήσει πολύ προσεκτικά τα σχέδια του βιαστικού συντρόφου του, θα τον ηρεμήσει και θα του προτείνει την καλύτερη λύση. Ακόμα και σε μια σύγκρουση μεταξύ τους, ο Ζυγός θα σκεφτεί πιο ώριμα από τον Κριό και έτσι θα επέλθει ο συμβιβασμός.

Κι αν είναι Κριός, μην τον φοβάσαι…

Ο Κριός όμως ταιριάζει και με άλλα ζώδια και συμπληρώνεται από αυτά. Ένα από τα ζώδια που τον συμπληρώνουν, το οποίο μάλιστα δεν γνωρίζουν αλλά ούτε υποψιάζονται πολλοί λόγω της φύσης του, είναι το ζώδιο του Σκορπιού. Το ένα είναι ζώδιο της φωτιάς, το άλλο ζώδιο του νερού. Κι όμως, ταιριάζουν επειδή ο κυβερνήτης του Κριού, ο Άρης, ήταν παραδοσιακά και κυβερνήτης του Σκορπιού. Τους ενώνει, λοιπόν, το πάθος και ο ερωτισμός. Ο ένας αναγνωρίζει τη δύναμη του άλλου. Επίσης, κάποιος που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων πείθει τον Κριό με τα επιχειρήματά του, ενώ ένας Λέων του δίνει ώθηση και τονίζει τον ερωτισμό του. Το τρίτο ζώδιο της φωτιά, ο Τοξότης, δίνει φτερά στα σχέδια του Κριού, ενώ ένας Υδροχόος του προσφέρει λύσεις.