Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

«Ρεσιτάλ» παρανομίας και προκλητικότητας εκτυλίχθηκε χθες έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης




κατά την διάρκεια ψηφοφορίας για την ανάδειξη των νέων οργάνων της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ.

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς κανένα ενδοιασμό, «άραξαν» τις αμαξάρες τους πάνω στα πεζοδρομία, γύρω από το δημαρχιακό μέγαρο, με αποτέλεσμα περιμετρικά το κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης να είναι απροσπέλαστο για τους πεζούς και τα ΑΜΕΑ.

Την ίδια ώρα το παρκινγκ του δήμου Θεσσαλονίκης των 1.000 θέσεων παρέμενε άδειο. Οι τοπικοί άρχοντες επέλεξαν να παρκάρουν τα πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα τους στα πεζοδρόμια και τους γύρω δρόμους, δίνοντας ξεκάθαρα την αίσθηση ότι οι νόμοι εφαρμόζονται κατά το δοκούν και προπαντός ότι η ισχύ τους ξεκινά και τελειώνει στην εφαρμογή τους από τους πολίτες.

Ακόμη και η δημοτική αστυνομία που σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο «κόβοντας» κλήσεις, χθες οι άντρες της δημοτικής αστυνομίας δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να «σφυρίξουν» ούτε να μοιράσουν κλήσεις για να μετακινηθούν τα αυτοκίνητα και να διευκολύνουν τους πολίτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «καταπάτησης» πεζοδρομίου αποτελεί το παρκαρισμένο κρατικό αυτοκίνητο του δημάρχου Παύλου Μελά, το οποίο «σκαρφάλωσε» κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, κλείνοντας με τις ρόδες του τον οδηγό τυφλών που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Το κρατικό αυτοκίνητο του δήμου Βέροιας πάρκαρε και αυτό παράνομα κλείνοντας το μισό πεζοδρόμιο.

«Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό. Αυτοί, οι οποίοι δίνουν εντολές να κόβουν κλήσεις στους πολίτες να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Αυτοί οι οποίοι κόπτονται ώστε να κάνουν τις πόλεις πιο φιλικές και προσιτές στους πεζούς, να λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση και υπεράνω του νόμου και της ηθικής» επισημαίνει στο antistrofa.gr η Κ.Χ κάτοικος της περιοχής.

Και ενώ τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε παρκινγκ έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας την «ευαισθησία» τους για τους πεζούς πολίτες, ο δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, με πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλεις αλλά και εκδηλώσεις στα έξι δημοτικά διαμερίσματα με αποκορύφωμα την Πέμπτη, οπότε και θα κλείσει το κέντρο της πόλης για τα ΙΧ.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην κλείσουν και τα πεζοδρόμια από τα πολυτελή παρκαρισμένα ΙΧ των τοπικών αρχόντων που θα βρεθούν στις εκδηλώσεις.