Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι αγώνες των ομάδων του Πιερικού Αρχελάου και της Κατερίνη 2008



Tην Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 για τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 συμμετέχουν στους παρακάτω αγώνες:

- Εφηβικό - B΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 6.11.2011, Κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 12,00 ΑΕ Βατανιακού Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και

- Εφηβικό - B΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Κυριακή 6.11.2011, Κλειστό γυμναστήριο

--

ΑΓΕΠ – ΣΦΚ Κατερίνη 2008

Για το εφηβικό πρωτάθλημα

Για το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 νίκησε την ΑΓΕΠ με 44-47.

Διαιτητής ήταν ο κ. Χρυσάφης Β.

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 21-25, 34-35, 44-47.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΕΠ (Αθανασιάδης): Οφίδης 2, Καρακασίδης 10, Τσιρώνης, Μπούκινατς, Δοϊνάκης 2, Κασσιτερόπουλος, Βούλγαρης 12, Αγγελάκης 16, Πόδας 2.

ΣΦΚ Κατερίνη 2008 (Τσαλμπούρης): Αγγέλης 1, Μαγιώπουλος 1, Μαλαματίδης 5, Ασαρίδης 4, Μητσιμπόνας 22, Παπαδόπουλος, Σαββίδης, Κεσίδης 5, Νταρλαγιάννης, Δαμαλής 4, Μαγιώνας 5.

--

Εργομετρικά τεστ

στα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου

Μετά τους αθλητές του παιδικού ήταν η σειρά των νεαρότερων αθλητών του Πιερικού Αρχελάου να περάσουν από εργομετρικά τεστ. Η εργομετρική ομάδα SportsClinic του κ. Γιώργου Ζιώγα και των συνεργατών του, πέρασε από διάφορες δοκιμασίες αθλητές γεννημένους το 1998 και το 1999. Συγκεκριμένα αξιολογήθηκαν το ποσοστό λίπους, η ευλυγισία, ο χρόνος αντίδρασης, η ταχύτητα, η ευκινησία, η αλτική ικανότητα, καθώς και η ισχύς των άνω και κάτω άκρων. Επίσης δόθηκαν κατευθύνσεις στους προπονητές των τμημάτων, ενώ μετά από 6 μήνες θα γίνει η επαναμέτρηση για να αξιολογηθεί η βελτίωση των νεαρών καλαθοσφαιριστών.

ΦΩΤΟ:

1,2 Από την πρόσφατη εργομέτρηση στα τμήματα υποδομής του Πιερικού Αρχελάου

--

Το πρόγραμμα της ακαδημίας σε πλήρη δράση

Το πρόγραμμα της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου έχει μπει για τα καλά σε πλήρη δράση. Από τα τμήματα των μικρών ηλικιών έως και τα αγωνιστικά, οι αθλητές απολαμβάνουν, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, τις τακτικές συμμετοχές σε προπονήσεις και αγώνες.

Οι συμμετοχές σε τουρνουά και σε φιλικούς αγώνες έχουν ξεκινήσει και ήδη έγιναν αγώνες στο Αιγίνιο και τη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίστηκε αγώνας και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα πραγματοποιούνται και προπονήσεις που στόχο έχουν την ατομική βελτίωση και κατά συνέπεια την ομαδική.

Για το πρόγραμμα αυτό ο προπονητής και καλαθοσφαιριστής Γιάννης Δαμαλής, δήλωσε: «Σε μια εποχή που όπου και να κοιτάξεις βλέπεις τη δυστυχία και τη μιζέρια, εμείς προσπαθούμε κάτι πολύ σημαντικό. Προσπαθούμε να δώσουμε ευχάριστες στιγμές τόσο στους αθλητές, όσο και στους γονείς τους, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να εφοδιαστούν τα παιδιά με όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να γίνουν καλύτεροι με αυτό που ασχολούνται. Δηλαδή με το μπάσκετ και πάνω από όλα να συγκροτηθεί, μέσω της ομαδικής λειτουργίας, ένας σωστός χαρακτήρας και μια πλούσια προσωπικότητα. Όσο για τις ατομικές προπονήσεις θεωρώ ότι δουλεύουμε εξειδικευμένα πάνω στις ατέλειες και βήμα – βήμα να τις βελτιώνουμε, δίνοντας έμφαση σε λεπτομέρειες που στην ομαδική προπόνηση με δεκαπέντε αθλητές δεν υπάρχει χρόνος. Περιμένουμε όλα τα νέα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν αν τους αρέσει το μπάσκετ, να έρθουν κοντά μας, ακόμη και στα μέσα της χρονιάς».