Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διευκρίνιση μιας απλής πρότασης για το «Διαύγεια»

Στην από 4-10-11 ανακοίνωσή μας θέσαμε ένα αυτονόητο ζήτημα διαφάνειας και ποιότητας ενημέρωσης στις ανακοινώσεις του Δήμου στο «Διαύγεια»: Να υπάρχουν τίτλοι που να περιγράφουν την κάθε απόφαση ώστε ο Δημότης που αναζητά κάποια, από τις δεκάδες καθημερινές αναρτήσεις, να την αναγνωρίζει από τον τίτλο και να «ανοίγει» το σχετικό πλήρες κείμενο ενημέρωσης ανάλογα με το ενδιαφέρον του. Δηλαδή για παράδειγμα: «Έγκριση δαπάνης της τάδε εργασίας ή της τάδε προμήθειας» και όχι σκέτο «έγκριση δαπάνης» ή «έγκριση προμήθειας». Αναφέραμε ως παράδειγμα τις αναρτήσεις των μεγάλων δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος με την με Α.Π.:19745/21-10-11 ανακοίνωσή του απαντά ότι: «…Η ανάρτηση των πληροφοριών στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο και μάλιστα η διαθέσιμη πληροφορία είναι περισσότερη σε σχέση με άλλους Δήμους όπως Θεσσαλονίκης και Αθηναίων…».

Για να κρίνουν λοιπόν οι πολίτες την ποιότητα και την ποσότητα της διαθέσιμης πληροφορίας από το Δήμο Πύδνας - Κολινδρού προς τους δημότες του παραθέτουμε συνημμένα αντίγραφα σελίδων αναρτήσεων αποφάσεων των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αθήνας, Συκεών και Βέροιας, αλλά και του δήμου μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι η κατά το δυνατόν αναλυτικότερη περιγραφή στους τίτλους των αναρτήσεων είναι απαραίτητη αν υπολογίσει κανείς ότι ήδη έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 1600 αποφάσεις, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη, την αναζήτηση κάποιας απόφασης (ιδιαίτερα δαπάνης) χωρίς να υπάρχει χαρακτηριστική περιγραφή.

Ελπίζουμε ότι η άρνηση βελτίωσης των αναρτήσεων στο διαύγεια οφείλεται στο ότι μάλλον δεν έγινε κατανοητό το ζήτημα που θέσαμε και όχι με άλλη σκοπιμότητα. ‘Άλλωστε ο βασικός στόχος του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» είναι να παρέχεται ουσιαστική, εύκολη και ανεμπόδιστη ενημέρωση σε κάθε πολίτη.

Αιγίνιο 25 – 10 – 2011

Για την Σ.Ε.

Γ. Γεωργιάδης

Μ. Κασαπίδης

Α. Νταγλιούδης

Χρ. Πρασκίδης