Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!

Αυτό που χρειάζεται και για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος αντίστασης για τη μη πληρωμή του. Παρενθετικά να σημειώσουμε ότι στοιχεία για τα χαράτσια της εφορίας για το τι έχει και τι δεν έχει πληρωθεί δεν έχουν δοθεί ακόμη. Σωματεία, συλλογικότητες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες τέτοιες που θα ξεπερνούν το όριο του απλά δεν πληρώνουμε. Η επίθεση του συστήματος θα είναι ακόμη πιο σκληρή όσο οι αντιστάσεις του λαού ανεβαίνουν και δεν πρόκειται να παραμείνει απλώς θεατής η κυβέρνηση. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα συνδυάζει το δεν πληρώνω με ένα δίκτυο αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων, των κατοίκων των γειτονιών, που θα αντιστέκεται στη διακοπή του ρεύματος ή θα απαιτεί την επανασύνδεση με μαζικούς όρους. Αν είναι δυνατόν να υπάρξουν ακόμη και επαφές με τα σωματεία της ΔΕΗ. Πρόκειται κατά μια έννοια μια υπόθεση πιο δύσκολη από αυτή της εφορίας γιατί οι επιπτώσεις είναι πιο άμεσες και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο οδυνηρές οπότε ανάλογη πρέπει να είναι και η αποφασιστικότητά μας στη κίνηση άρνησης πληρωμής και αυτού του χαρατσιού. Με μάζεμα υπογραφών, διευθύνσεων, τηλεφώνων και e-mail να δημιουργηθεί ένα δίκτυο τέτοιο που να μπορεί να ειδοποιείτε και να δρα έγκαιρα!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ
Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Κάτω από τις προσταγές της τρόικας, η κυβέρνηση και το υπόλοιπο αστικό συνάφι έχουν βαλθεί να λεηλατήσουν ό,τι μας έχει απομείνει: μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα. Να μας στερήσουν αυτά που αποκτήσαμε με κόπους μιας ζωής.
Και σήμερα, σε ένα αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής τους (που σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο), μετά τα χαράτσια «αλληλεγγύης» έρχονται και τα χαράτσια της ΔΕΗ για να μας αποτελειώσουν. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ μέσα σε... σαράντα μέρες. Την ώρα που χιλιάδες οικογέ-νειες δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Δεν θα το ανεχτούμε! Δεν θα υποκύψουμε σε αυτόν τον εκβιασμό!ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τη ληστρική σας πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση!
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ! Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη! Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, θα οργανώσουμε την πάλη μας. Φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ! Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κα-μιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του! Εκεί που εσείς σπέρνετε την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ!