Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011 – ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Μια πανδαισία χορωδιακών έργων θρησκευτικού ύφους παρουσιάζει το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών σήμερα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν έργα προκλασικής και πρώιμης μπαρόκ εποχής, παραδοσιακά ξένων πολιτισμών(Καμερούν, Ισραήλ), gospel και spirituals καθώς και λειτουργικά και μη έργα του 20ου αιώνα σχετικά με το Θείο που συνθέτουν μια περίοδο τριών αιώνων sacral μουσικής.

Διεύθυνση:Ευθύμιος Μαυρίδης

Πιάνο: Χριστόφορος Ορφανίδης

Φλάουτο: Παναγιώτης Μαρινόπουλος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:

«Η Πιερία των χαρτών και της Μνήμης», από την προσωπική συλλογή του Ιωάννη Μεγαλόπουλου στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.

Στην Αστική Σχολή φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Νερό Πηγή Ζωής» και έκθεση ζωγραφικής - φοιτητών της πόλης μας - της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών αντίστοιχα.

Στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Νερό Πηγή ζωής» τα μέλη της εφορείας φωτογραφίας «ΙΡΙΔΑ» της Εστίας Πιερίδων Μουσών, με την ξεχωριστή του φωτογραφική ματιά το καθένα, παρουσιάζουν το απειροελάχιστο κομμάτι της ροής του νερού μέσα στο χρόνο.

Στην έκθεση ζωγραφικής φοιτητών της πόλης μας - της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών – παρουσιάζουν ζωγραφικές δημιουργίες τους οι: Ηλιάσκου Αναστασία, Καραμήτας Αθανάσιος, Μανουσαρίδου Ελένη, Σαλασίδου Μαριάννα, Σοφιανίδου Χαρούλα, Χρυσοστάλη Μαρία.

Οι συγκεκριμένες εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 12 Νοεμβρίου και το κοινό μπορεί να τις επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 και από τις 17:30 έως τις 20:30.

«Ο Χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων», που αποτελεί έκθεση της προσωπικής συλλογής του Ηλία Σεϊταρίδη φιλοξενείται στην Ιερά Μητρόπολη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2011.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 02 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως 20:30.