Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τραγικές εξελίξεις: “Κίνημα” υπουργών για να μείνει ο Παπανδρέου!



“Κίνημα” υπουργών και “λοχαγών” του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν αύριο την εσπευσμένη σύγκλιση του Υπουργικού συμβουλίου με σκοπό να πείσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στην θέση του ως πρωθυπουργός – χωρίς να ακυρώσουν την κυβέρνηση συνεργασίας!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ! ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 12,00!
Το θρίλερ με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης παίρνει άλλη τροπή. Με πρωτοβουλία (σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες) του Χρήστου Παπουτσή και άλλων προεδρικών, ζητήθηκε η σύγκλιση του υπουργικού συμβουλιου με σκοπό ομάδα υπουργών να ζητήσει την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στο τιμόνι της χώρας (!!) ως νόμιμα εκλεγμένου πρωθυπουργού!
“Θα συνιστά πραξικόπημα η παραίτηση σου και ο διορισμός πρωθυπουργού! Μείνε στην θέση σου και σχημάτισε κυβέρνησηεθνικής ενότητας με αντιπροέδρους από τα άλλα κόμματα”! θα είναι η εισήγηση.
Άλλοι φωτογραφίζουν ως εμπνευστή της πρωτοβουλίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και το … Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος είναι εξοργισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, καθότι οι εξελίξεις έγιναν ερήμην του, κατά το ταξίδι του στην Κίνα.
Το σκηνικό πήρε φωτιά μετά την πρόταση για διορισμό του κ. Ρουμελιώτη ως πρωθυπουργού, γεγονός που φαίνεται να συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειας Παπανδρέου. Πάλι σύμφωνα με τις πηγές μας, την έντονη δυσφορία και αντιδραση της εξέφρασε η Μαργαρίτα Παπανδρέου στο άκουσμα του ονόματος. Υπάρχει έντονη φημολογία για παλαιότερη ρήξη της με τον κύριο Ρουμελιώτη και ένα γεγονός του παρελθόντος που δεν είμαστε σε θέση να διασταυρώσουμε αλλά είναι αρκετά σοβαρό.
Με αυτή την κίνηση φαίνεται και να συμφωνεί ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος βολιδοσκοπεί τους “επίφοβους”, ενώ ο κύριος Παπουτσής αναμένεται να επικοινωνήσει προσωπικά με τονκύριο Ραγκούση με τον οποίο έχει ισχυρούς δεσμούς από το παρελθόν, ώστε να διασπάσει το μπλοκ Διαμαντοπούλου – Λοβέρδου.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μάλιστα φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να παραδώσει την θέση του στην κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την παραίτηση Παπανδρέου.
Ο Ευ. Βενιζέλος από την άλλη εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με κάτι τέτοιο. Δεν είναι τυχαία η βραδυνή επίθεση του MEGA στον Γιώργο Παπανδρέου που θύμισε το μέγα φιάσκο με το δημοψήφισμα.
Δεν γνωρίζουμε εάν η ΝΔ είναι ενημερη από αυτές τις εξελίξεις, ο Αντώνης Σαμαράς όμως αποκλείεται να συνηγορήσει σε μία τέτοια εξέλιξη παρά τις πιέσεις. Αντίθετα, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να ενεργοποιηθεί αφού και αυτός αντέδρασε αρνητικά στο όνομα “Ρουμελιώτης” τον οποίο γνωρίζει καλά και πολέμησε λυσσαλέα στο “βρώμικο ’89″ όπως έμεινε στην ιστορία…
Τον τελευταίο λόγο πάντως, τον έχει ο Παπανδρέου.