Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Την Κυριακή 11-12-2011 πραγματοποιήθηκε η 3η κατά σειρά Λαϊκή συνέλευση κατοίκων των συνοικιών Κέντρου-Αστικών και Εργ. Κατ.Αγ Αικατερίνης.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε:
1)Να συνεχιστεί πιο έντονα και οργανωμένα το μάζεμα υπογραφών, στο υπόμνημα με το οποίο απαιτούμε την κατάργηση του αντιλαϊκού φόρου του Ν. 4021/2011, που έχει επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

2)Να συμμετέχουν οι κάτοικοι των συνοικιών στην πορεία διαμαρτυρίας για το χαράτσι της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκε ότι διοργανώνει η Λαϊκή επιτροπή του Σταθμού. Οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν Δευτέρα 12 Δεκέμβρη ώρα 10 το πρωί μπροστά στο κτήριο της Μέριμνας παιδιού (19ης Μαΐου), θα συναντηθούν με τους κατοίκους του σταθμού στο βενζινάδικο του Παπουτσίδη και με κοινή πορεία θα συνεχίσουν μέχρι την ΔΕΗ.
3) Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της Μέριμνας παιδιού, που είναι απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των εργαζομένων, που θα γίνει την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη ώρα 10 το πρωί στο κτήριο της μέριμνας και στην πορεία προς την περιφέρεια.
4)Να συνεχιστεί η παρουσία της επιτροπής έξω από την ΔΕΗ κάθε μέρα από τις 10 πμ μέχρι τις 12 μ., για την ενημέρωση των πολιτών ως προς τον τρόπο πληρωμής του λογαριασμού ΔΕΗ μέσω τράπεζας (αφαιρώντας το φοροχαράτσι), την συγκέντρωση των παραπάνω λογαριασμών, αλλά και υπογραφών στο υπόμνημα – αίτημα για κατάργηση του χαρατσιού.
5)Να δοθεί σε κάθε σπίτι το έντυπο με τις οδηγίες «πως μπορούμε να πληρώσουμε το ρεύμα χωρίς να πληρώσουμε το χαράτσι»
6)Να γίνει καταγραφή των ανέργων και των ατόμων ή οικογενειών με σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και να εξετάσει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα τρόπους λαϊκής κοινωνικής αλληλεγγύης (π.χ. συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού κλπ.)
7)Σε συνεργασία με την Μέριμνα παιδιού να εξεταστεί η δυνατότητα οργάνωσης μουσικής εκδήλωσης τις μέρες των Χριστουγέννων. (πρίν ή μετά)
8)Να καταγγελθεί η ΔΕΥΑ Κατερίνης για την επιβολή του πρόσθετου Ειδικού τέλους του Ν.1069/1980, το οποίο βαρύνει υπέρογκα τους λογαριασμούς νερού και να ζητήσουμε την κατάργησή του. ( για το θέμα θα γίνουν ιδιαίτερες ανακοινώσεις.) Να μελετηθούν οι επιπτώσεις των έργων διαμόρφωσης, που εξαγγέλθηκαν για την οδό της 19ης Μαΐου, ώστε τοποθετηθούν θετικά ή αρνητικά οι κάτοικοι.
9)Συγκροτήθηκε ομάδα περιφρούρησης για την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που οποιοσδήποτε επιχειρήσει να προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας.
Η επιτροπή αγώνα θα ενημερώνει τακτικά τους κατοίκους για τις ενέργειές της, καθώς και για τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στο επόμενο διάστημα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 6979330216-6986647165-6997257481-6985647355