Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ..






Σε μια λιτή εκδήλωση τη μνήμη του Ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου, που έγινε στις 8 Νοεμβρίου 1866 τίμησε την Κυριακή, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί".

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ κεντρικός ομιλητής εντός του ναού ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Οικονομίκος, ο οποίος μίλησε με συγκινητικό και ιστορικά τεκμηριωμένο λόγο για την θυσία των Κρητών στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας Κωνσταντίνος Μανιουδάκης "το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου ήταν σημείο αναφοράς και εξελίξεων για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον τουρκικό ζυγό", ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα οι απανταχού Κρήτες συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη".

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τίμησαν την εκδήλωση, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή της.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης
συνεχάρη τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών "που μεταλαμπαδεύουν την ιστορική μνήμη στις επόμενες γενιές", ενώ επισήμανε ότι "οι Κρήτες έχουν αποδείξει ότι πρωτοστατούν πάντα στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερ. Σύμβουλος Νίκος Μακρίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Μπερεδήμας, Γιώργος Χατζηκώστας, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, εκπρόσωποι βουλευτών, στρατιωτικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος πολιτών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου.