Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συλλόγος Γονέων και κηδεμόνων 15ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης.

Την Δευτέρα στις 12/12/2011 θα γίνουν οι εκλογές της Ένωσης Γονέων.
Η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία ίσως είναι η ποιο κρίσιμη που θα γίνει μέχρι σήμερα, διότι η διοίκηση που θα προκύψει θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί μια πρωτοφανής για τα σημερινά δεδομένα ανατροπή σε ότι έχει να κάνει με τα σχολεία, τα παιδιά μας και την παιδεία γενικότερα.

Θα πρέπει να διαχειριστεί την υπάρχουσα κατάσταση που προέκυψε από το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και κλείσιμο σχολικών μονάδων που είχαμε φέτος το καλοκαίρι και παράλληλα να αντιμετωπίσει το νέο κύμα συγχωνεύσεων και κλεισίματος σχολείων και ίσως σφοδρότερο την επόμενη χρονιά.
Μέσα σε ένα περιβάλλον αρνητικό για την παιδεία με μειώσεις κονδυλίων, κατάργηση σχολείων, ελλείψεις βιβλίων και εκπαιδευτικών, ανεύθυνων πειραματισμών, απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών, με μισθούς πείνας, με μια κοινωνία που αργοπεθαίνει η καινούργια διοίκηση που θα προκύψει πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της και να γίνει κυματοθραύστης μπροστά από τα παιδιά μας για να τα προστατέψει και να τα βοηθήσει στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.
Η καινούργια διοίκηση πρέπει να δώσει σκληρούς αγώνες όχι απλά για να κρατήσει τα ήδη κεκτημένα αλλά να διεκδικήσει ότι καλύτερο για τα παιδιά μας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να συγκρουστεί, να παλέψει και να μην υπολογίσει κανένα κόστος αλλά μόνο το συμφέρων των παιδιών μας.
Ας γίνουμε μέσα στο γκρίζο και την καταχνιά του τώρα, φάροι φωτεινοί και οδηγοί ενός καλύτερου αύριο.

«Λιτά χτίστε τα, απλόχερα,
μεγάλα/ γερά θεμελιωμένα, από
της χώρας/ ακάθαρτης, πολύβοης,
αρρωστιάρας/ μακριά μακριά
τ' ανήλιαγα σοκάκια/ τα σχολειά χτίστε»
Κωστής Παλαμάς

Κανταρτζής Μιχάλης
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 15ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης.