Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών αποκτά η πόλη μας

Χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών αποκτά η πόλη μας καθώς υπεγράφη χθες μεταξύ του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας(ΤΕΚ με έδρα την Θεσσαλονίκη), η σύμβαση κατασκευής του έργου.Σε δηλώσεις του στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββα Χιονίδης τόνισε μεταξύ άλλων:"Είναι ένα έργο που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παιδεία και στον πολιτισμό του διευρυμένου Δήμου μας. Είναι σαν να κατασκευάζονται πολλά σχολεία μαζί".

Ο κος Χιονίδης έκανε λόγο για ένα έργο που όπως είπε: "θα το χαρούν όλοι οι πρώην Δήμαρχοι, που το ήθελαν αλλά δεν το επέτρεψαν οι περιστάσεις να γίνει. Κυρίως όμως θα το χαρεί όλη η τοπική κοινωνία στην οποία χρωστούσαμε ένα χώρο πολιτισμού αυτής της εμβέλειας".
Ευχαριστίες απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης προς τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πούλιο,τον πολ.μηχανικό Δ.Χατζηκων/νου, την κα Τριανταφύλλου και την κα Χρονάκη(τεχνική υπηρεσία), και γενικότερα σε όλους τους συντελεστές για την συμβολή τους στην αίσια έκβαση των προσπαθειών.
Όπως είναι γνωστό η χρηματοδότηση ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου(κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων), στην πόλη μας είναι σε ποσοστό 100% από το ΕΣΠΑ. Το συνολικό κόστος κατασκευής θα φτάσει τα 8.000.000 ευρώ περίπου και περιλαμβάνει την ανέγερση ενός κτιρίου με υπόγειο και 3 ορόφους.

Το Πολιτιστικό Κέντρο θα κατασκευαστεί στον ελεύθερο χώρο, ανατολικά των ΚΤΕΛ και θα είναι συνολικού εμβαδού 4.700 τ.μ., ενώ η χωρητικότητα του θεάτρου θα είναι 488 θεατές. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Παράλληλα, υπεγράφη χθες από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας "ΕΝΙΠΕΑΣ" η σύμβαση κατασκευής του έργου Βιοκλιματικής Αστικής Ανάπλασης(ύψους 5 εκατομ. ευρώ), στην περιοχή των Αστικών:"Πρόκειται για μια περιοχή που ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει η ανάπλαση της με έμφαση στο πράσινο, με πολλά δέντρα και με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον" σημείωσε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας: "Συνεχίζουμε τον κεντρικό στρατηγικό μας σχεδιασμό και ήδη καταθέσαμε και το φάκελο για τη μετατροπή της οδού 19ης Μαΐου σε γραμμικό πάρκο.Ένα έργο χρηματοδοτούμενο επίσης από το ΕΣΠΑ σε ποσοστό εκατό τοις εκατό που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων"

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν ο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Γιουμίδης, Νίκος Μπουρονίκος, ο Γεν.Γραμματέας του Δήμου Βαλάντης Θεοδώρου, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.