Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά εκεί στο ΓΕΕΘΑ είναι μεγάλες καρδιές και οι δύο πολιτικοί αντιπρόσωποι!!!Ακούμε εδώ και μέρες για ΔΩΡΕΑΝ συσσίτια, για προσωπικό που λιποθυμάει από την ασιτία και άλλα τέτοια ευτράπελα.
Και οι γαλαντόμοι πολιτικοί σκεφτήκανε τα ΔΩΡΕΑΝ συσσίτια για να αντιμετωπίσουν το «φαινόμενο» στο Στράτευμα και ξαφνικά από ΔΩΡΕΑΝ μετατράπηκαν σε …
«ολίγον Δωρεάν», αφού σκέφτονται να το χρεώνουν στους στρατεύσιμους από 1,50 έως 2 ευρώ.

Φυσικά ο κόσμος τους επευφημεί … μιας και σκέφτεται ότι «να είδες τους ταΐζουν και τζάμπα στο στρατό»!!!

Ελεος!!

Με το ίδιο σκεπτικό άμα αρχίζουν και αυτοκτονούν τα νέα παιδιά από την απελπισία τους τι θα κάνουν ; θα τους χορηγούν δωρεάν σφαίρες που στο τέλος θα τις χρεώνουν κιόλας ;

Οσοι κοιτάνε το στρατό από εκεί …ψηλά, θα μπορούσαν να κάνουν περικοπές από άλλες λιγότερες σημαντικές ή ακόμη και άχρηστες υπηρεσίες του Στρατού . Αλλά δεν θέλουν γιατί πολύ απλά έτσι σας έμαθαν οι … προηγούμενοι ! Και στο Στρατό ότι μάθεις από τον προηγούμενο, δεν … αλλάζει!

Στο σημείο αυτό ας δώσουμε μερικά παραδείγματα για να καταλάβει ο καθένας τι εννοούμε:

Κάθε τελευταία Παρασκευή γίνεται σε όλα το στράτευμα επιθεώρηση. Τι είναι η επιθεώρηση; Σε ελέγχουν αν είσαι κουρεμένος , καλλωπισμένος , αν έχει τσάκιση το παντελόνι , αν τα άρβυλα είναι καλογυαλισμένα και άλλα τέτοια φαιδρά!

Για όλο αυτό το θέατρο κάποιοι , για το λόγο ότι … σηκώνονται από … την δερμάτινη καρέκλα τους παίρνουν και επίδομα!!!! Δεν ξέρω πως το λένε! Ισως να το ονομάζουν επίδομα … εγκατάλειψης της δερμάτινης καρέκλας! Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι γι αυτό το θέατρο παίρνουν … 300 ευρώ!
Μια άλλη πρόταση είναι να κλείσετε τα στρατιωτικά παραθεριστικά θέρετρα και να τα δώσετε στο κόσμο να μείνει που έχει πραγματική ανάγκη και όχι σε όσους έχουν μάθει να κάνουν ελιτίστικες διακοπές !

Αλλά γιατί να το κάνετε;

Ποιος αλήθεια από αυτούς (επαναλαμβάνω) που κοιτάνε το Στρατό από ψηλά, δεν έχει μάθει στο τζάμπα και να διατάζει τους φαντάρους και τους υπαξιωματικούς ακόμα και όταν … είναι εν αποστρατεία;

Να κόψετε από την γυναίκα του κάθε ταξιάρχου και άνω την καθιερωμένη και … πατροπαράδοτη συνήθεια όταν παίρνουν ένα οίκημα εντός στρατοπέδου να αλλάζει όλη την επίπλωση και τις οικοσκευές στο οίκημα!!

Διότι ζητάτε από αυτούς που πεινάνε τα εκκαθαριστικά τους για να δουν αν δικαιούνται ένα δωμάτιο 1,5x1,5 αλλά στους αξιωματικούς δεν το κάνουν ....αλλά για αυτούς ξεχάσαμε ισχύει το κατ` εξαίρεση!

Ολα μοιάζουν κομμένα και ραμμένα στα μέτρα αυτών που κοιτάζουν το Στρατό από ψηλά. Οι υπόλοιποι είναι … αναλώσιμοι!

Αλλά κατά τα άλλα κύριε Υπουργέ μας, δηλώσατε υπερήφανος για το στράτευμα και για το ηθικό που το διακατέχει!

Αυτό το Στράτευμα δεν είναι όμως κύριε Υπουργέ, που με κατεβασμένα τα χέρια δεχτήκατε και τις μειώσεις που έρχονται;

Διότι κύριε υπουργέ, δεν είναι μόνο αυτές που δηλώσατε στην Βουλή ! Υπάρχουν κι άλλες, ολίγον τι ... κρυφές!

Και μιας και δεν τις λέτε όλες κύριε υπουργέ, θα τις πούμε εμείς !