Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

3ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας με τη συμμετοχή της Πιερίας



Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να συμβάλει στην ανάδειξη του πιερικού μελιού, προσελκύοντας καταναλωτές να δοκιμάσουν τόσο το μέλι όσο και τα προϊόντα μέλισσας, να προμηθευτούν αγνό μέλι αλλά και να ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής αυτού του θεϊκού προϊόντος. Παράλληλα, οι επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους άλλων περιοχών, να συζητήσουν προβλήματα του κλάδου τους καθώς και νέες τεχνικές στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων τους.

Πολύ θετικές ήταν οι εντυπώσεις όσων επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει εξαιρετικό μέλι διαφόρων περιοχών της Πιερίας μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που διατίθεται , προϊόντα κυψέλης καθώς και προϊόντα που παράγονται από μέλι. Οι έμπειροι μελισσοκόμοι της Πιερίας, ενημέρωναν τον κόσμο για την ποικιλία των παραγόμενων προϊόντων αλλά και για τις ευεργετικές και θρεπτικές τους αξίες.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και λοιπών Προϊόντων Κυψέλης και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το κόστος συμμετοχής του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας στην έκθεση κάλυψε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Επαφές για την προβολή του πιερικού μελιού αλλά και για την ενίσχυση του κλάδου πραγματοποίησε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς, που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό των μελισσοκόμων της περιοχής μας, προκειμένου να υλοποιηθούν συντονισμένες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να τονώσουν έναν κλάδο με σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της αγροτικής τοπικής οικονομίας» ανέφερε ο Δημήτρης Ρουκάς.

Ευχαριστήρια-συγχαρητήρια επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής

του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ιωάννης Κάκκος. Συγκεκριμένα, ο κ. Κάκκος κρίνει πολύτιμη και ουσιαστική τη συνεισφορά της Π.Ε.Πιερίας στην έκθεση , καθώς -όπως αναφέρει στην επιστολή του- συνέβαλε άμεσα στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού και των λοιπών προϊόντων μέλισσας. Παράλληλα, χαρακτηρίζει άριστη την εικόνα του περιπτέρου της Π.Ε.Πιερίας, γεγονός που ενθουσίασε -όπως τονίζει- τόσο το κοινό όσο και τους μελισσοκόμους του φεστιβάλ. «Πιστεύουμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται, κατά σημαντικό ποσοστό, και στην παρουσίαση σας που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο στο πολυπληθές κοινό, όσο και στους επίσημους προσκεκλημένους» επισημαίνει στην επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού.