Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Τρόφιμα, ρούχα & χρήματα από το γυμνάσιο - λύκειο Λιτοχώρου στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο


ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ.
* ΝΙΤΣΑ ΜΟΥΡΤΙΑΔΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΤΕ. Η ΚΡΙΣΗ ΑΓΓΙΞΕ ΚΙ ΕΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.
* ΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΑΣ: ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ.

Κούτες με τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, άλλα χρήσιμα υλικά αλλά και χρήματα συγκέντρωσαν μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί του γυμνασίου και του λυκείου Λιτοχώρου και τα έστειλαν στο ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο, που αυτή την περίοδο φιλοξενεί 48 παιδιά.

Η όλη υπόθεση ήταν μια πρωτοβουλία της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου και του προέδρου της κοινότητας, Τάκη Ανδριά, που συνεργάστηκε με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων προκειμένου να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα δώρα της αγάπης.
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου δέσμευσε εκ των προτέρων ένα από τα οχήματά του, τύπου ΒΑΝ, για τη μεταφορά των υλικών αλλά έδωσε και δυο στελέχη του, τον οδηγό Γιώργο Κάκαλο που φόρτωσε τις κούτες από το Λιτόχωρο και τις ξεφόρτωσε στο Φίλυρο, καθώς επίσης και έναν από τους ειδικούς συνεργάτες του για να καλύψει – δημοσιοποιήσει το γεγονός.
Τους επισκέπτες από το Λιτόχωρο υποδέχθηκε ο 32χρονος διευθυντής του ελληνικού παιδικού χωριού στο Φίλυρο, Λουκάς Ίσαρης καθώς και η ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Νίτσα Μουρτιάδου.
Και οι δύο ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου και του δήμου Δίου-Ολύμπου για τη μεταφορά τροφίμων, πραγμάτων και χρημάτων που προσέφεραν μαθητές και εκπαιδευτικοί του γυμνασίου και του λυκείου Λιτοχώρου, ενώ έστειλαν και το δικό τους μήνυμα.
Συγκεκριμένα, στις αναφορές τους τόσο ο κ. Ίσαρης όσο και η κ. Μουρτιάδου, με τις δηλώσεις της, έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς όσους επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού παιδικού χωριού με χρήματα και πετρέλαιο, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το παιδικό χωριό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ, ΝΙΤΣΑΣ ΜΟΥΡΤΙΑΔΟΥ.
Σε δηλώσεις της η κ. Νίτσα Μουρτιάδου, ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του παιδικού χωριού, υπεύθυνη των εγκαταστάσεων στο Φίλυρο και υπεύθυνη επί ενημερωτικών θεμάτων, εξέφρασε τη χαρά της για την προσφορά σχολείων της Κατερίνης, του Λιτοχώρου και άλλων περιοχών της Μακεδονίας στο εκεί παιδικό χωριό.
Διευκρίνισε ότι το παιδικό χωριό στο Φίλυρο δεν έχει ενταχθεί σε κανέναν κρατικό φορέα και επομένως δεν χρηματοδοτείται με κρατικά κονδύλια η όλη προσπάθεια που γίνεται. Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι είναι αναγκαία η βοήθεια του κόσμου για τη συνέχιση της λειτουργίας του παιδικού χωριού, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω μεγάλης κρίσης «που έχει αγγίξει και εμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Μας στηρίζει η αγάπη του κόσμου», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτή η αγάπη μάς στήριζε πάντα, αυτή η αγάπη μάς στηρίζει και τώρα». Υπογράμμισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν το παιδικό χωριό και που ακόμη και τώρα στην περίοδο της κρίσης δίνουν ό,τι μπορούν, ωστόσο δίνουν πλέον λιγότερα από εκείνα που έδιναν κατά το παρελθόν.
Για τον λόγο αυτό, η κ. Μουρτιάδου απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συμπαρίστανται στις προσπάθειες που κάνει το παιδικό χωριό, είτε με τρόφιμα, είτε με ρούχα, είτε με άλλο υλικό, κυρίως όμως με χρήματα ή με διάθεση πετρελαίου, διότι, όπως τόνισε, υπάρχουν πια πολύ σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία του παιδικού χωριού.
Η ειδική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του παιδικού χωριού και υπεύθυνη των εγκαταστάσεων στο Φίλυρο, είπε ότι όποιοι ενδιαφέρονται και έχουν δυνατότητες να προσφέρουν είτε υλικά, είτε εθελοντική δουλειά, είτε χρήματα, είτε πετρέλαιο για θέρμανση, μπορούν να απευθύνονται στις εξής διευθύνσεις και τηλέφωνα:
Γραφεία του παιδικού χωριού: Κεραμοπούλου 11, πλατεία Αγίας Σοφίας, 54622 Θεσσαλονίκη - Τ.Θ. 17527 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310 233 033 και 2310 233 773.
Εγκαταστάσεις στο Φίλυρο, στην εξής διεύθυνση: «ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο».
Τηλέφωνα:
2310 677 556
2310 678 460
Φαξ: 2310 687 213.
Κατάθεση χρημάτων σε τράπεζες:
ΕΘΝΙΚΗ: 212/29604190
EUROBANK-ERGASIAS: 0026-0232-52-0100436403
ΑΛΦΑ ΠΙΣΤΕΩΣ: 701-002101-162926
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5238-003332-696
ΕΜΠΟΡΙΚΗ: 405/27446621
ΑΓΡΟΤΙΚΗ: 084/01034180-56
ΚΥΠΡΟΥ: 669437
ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 9800175297-9
Οι προσφορές εκπίπτουν από τον φόρο εισοδήματος.
Επίσης, καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον αριθμό 901 11 176 176, μπορεί κανείς να συμμετέχει με ένα μικρό ποσό σ’ ένα μεγάλο έργο. Με κάθε κλήση προσφέρει κανείς μέσω του ΟΤΕ το ποσό των 3 ευρώ στο ελληνικό παιδικό χωριό.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΤΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑ.
Μετά το πέρας της επίσκεψης στο παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκης Ανδριάς, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:
«Η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου, στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει, επισκέφθηκε το παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το πόσο κοντά έρχονται οι άνθρωποι, όταν οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι.
Φυσικά, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα της εκεί κοινότητας, απλά δώσαμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνα τους, θυμηθήκαμε κι εμείς μαζί τους το «όσο υπάρχουν άνθρωποι». (Σημείωση: Πρόκειται για μια φράση που είναι παρμένη από τον τίτλο, σε ελληνική απόδοση, μιας πολυβραβευμένης ταινίας του 1953 που σκηνοθέτησε ο Φρεντ Τσίνεμαν, ταινία η οποία είναι διασκευή μιας υπόθεσης που περιέχεται στο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Τζέιμς Τζόουνς, με τίτλο «από εδώ έως την αιωνιότητα»).
Εμείς ως δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου και λυκείου Λιτοχώρου για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή.
Επίσης, ευχαριστούμε και τον δημοτικό υπάλληλο, Γιώργο Κάκαλο, για την ουσιαστική του συμβολή στη μεταφορά των αγαθών και στη μετάβασή μας στο παιδικό χωριό».