εξαίρεση ολίγες περιπτώσεις που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα- αναμένεται και φέτος να εμφανίσει πολύ μεγάλα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, κατά κοινή ομολογία δυσανάλογα με τα εισοδήματά της στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο.
Αποτέλεσμα, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, το πρόβλημα με τα οικονομικά των βουλευτών να μεγενθύνεται και το πολίτευμα της δημοκρατίας να φαντάζει -περίπου-«ολιγαρχικό», αφού μόνο οι πλούσιοι δείχνουν να μπορούν να εισέλθουν στη Βουλή. Επίσης, κληρονομιές και «πλούσιες (ή πλούσιοι) σύζυγοι» -ακόμα και αν είναι απολύτως αληθή στοιχεία- να φαντάζουν σε μέρος της κοινής γνώμης ως «φερετζές», προκειμένου να δικαιολογηθούν τα οικονομικά συγκεκριμένων προσώπων, χαρακτηριστικό και αυτό της ανυποληψίας της πολιτικής τάξης της χώρας.
Τα πόθεν έσχες, άλλωστε, αμφισβητούνται απολύτως, αφού όπως και οι ίδιοι οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις παραδέχονται δεν αφορούν το «πόθεν», ενώ παρά τις συνεχείς εξαγγελίες για ριζικές αλλαγές, οι όποιες αλλαγές δεν ήταν παρά επιδερμικές.
Υπενθυμίζεται ότι τα πόθεν έσχες αφορούν το 2009 (!) και έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί από το καλοκαίρι. Για πρώτη μάλιστα φορά θα αναρτηθούν και ηλεκτρονικά, μετά από μια καλή δουλειά του αντιπροέδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη...