Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Επίθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατά του Mega

Επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για αναλυθεί ρεπορτάζ, σχετικά με το ότι δεν έχουν εκδοθεί ακόμη Υπουργικές Αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών, εξαπέλυσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε σημερινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega αναφέρθηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν έχει ακόμη εκδώσει Υπουργικές Αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών.

Επισημαίνεται ότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές.

Όλες οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων και οργανισμών εποπτείας του ΥΠΕΚΑ που αναφέρονταν στους νόμους 3895/2010 και 4002/2011 έχουν υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, από τις 8 Νοεμβρίου 2011 έχει συγχωνευθεί το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), μετά και την υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, όπως έχει ανακοινωθεί και με σχετικό δελτίο Τύπου: http://goo.gl/6jD7L.

Επίσης, έχουν συγχωνευθεί η Εταιρεία Διανομής Αερίου ΑΕ με τη ΔΕΠΑ και οι Οργανισμοί Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα Αττικής, Κηφισού Αττικής και Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.

Επιπλέον, έχουν καταργηθεί το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων και έχει τεθεί υπό εκκαθάριση η Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης».