Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τον Ιούνιο η εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο...



«Δεν έγινε καμία συζήτηση για νέα μέτρα για το 2012» τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των συζητήσεων με την Τρόικα.

Αντιθέτως, τονίζουν, επιβεβαιώθηκε πως η εξειδίκευση των νέων μέτρων που ...προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής για το 2013-2015 θα γίνει κατά τον Ιούνιο του 2012.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, πολλά πράγματα παραμένουν αβέβαια, προέκυψαν έκτακτες καταστάσεις και κανείς δεν είναι σίγουρο πού ακριβώς θα κλείσει το έλλειμμα φέτος, γιατί πρόκειται για μία περίοδο μεγάλης ρευστότητος σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι τώρα, εκτός από τον κ. Βενιζέλο, η Τρόικα έχει δει μέχρι τώρα μόνον έναν υπουργό, τον κ. Δ. Ρέππα, με τον οποίο συζήτησε για θέματα δημόσιας διοίκησης και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της εφεδρείας.

Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην πορεία των αλλαγών στο δημόσιο ενώ ανησυχεί και για την εντεινόμενη ύφεση, την οποία συνδέει με θέματα της αγοράς. Για αυτό την Τετάρτη η Τρόικα θα συναντηθεί με τον κ. Βορίδη (κλειστά επαγγέλματα), τον κ. Χρυσοχοΐδη (για θέματα ανταγωνισμού και κοινοτικών κονδυλίων) αλλά και τον κ. Κουτρουμάνη (για τα εργασιακά, τους μισθούς και τις συντάξεις στον ιδιωτικό τομέα).

Με τον υπουργό Οικονομικών προβλέπεται να έχει και νέα συνάντηση την Πέμπτη και την Παρασκευή, παρουσία και του Πρωθυπουργού, με τον οποίο και θα κλείσει ο κύκλος αυτός των προκαταρκτικών επαφών ενόψει της διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου.

Σε αυτή τη φάση, λένε στο υπουργείο Οικονομικών, η συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο αφορά μία γενική επισκόπηση γύρω από τα μακροοικονομικά δεδομένα και την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011 ενώ συζητήθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των διαβουλεύσεων για το νέο πρόγραμμα...