Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ .

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης σε τοπικό κανάλι στις οποίες αναληθώς ανέφερε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην πληρωμή των γιατρών του Νοσοκομείου οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Οι γιατροί του νοσοκομείου αλλά και όλης της χώρας με ευθύνη των πολιτικών προϊσταμένων του κ. Φαρμάκη δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2011 καθώς και του Ιανουαρίου του 2012, γεγονός που δεν έγινε αντιληπτό από τον κ. Φαρμάκη και τους ομολόγους του καθώς οι αποδοχές των διοικητών καταβάλλονται κανονικά.
Ήδη σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας έχουν ξεκινήσει επισχέσεις εργασίας και μάλιστα εδώ και ένα μήνα!!! Η Ένωση της Πιερίας αντιτάχθηκε σε αυτή την τακτική καθώς έτσι θα μετατεθεί το πρόβλημα στις πλάτες των πολιτών που ήδη υφίστανται πολλά. Αποφασίσαμε και το ίδιο προτείναμε και στην Ομοσπονδία μας, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανοχής δίνοντας περιθώριο για την καταβολή των δεδουλευμένων μας ως τις 15 Μαρτίου. Τότε και εφόσον η καθυστέρηση στην πληρωμή μας φτάσει στο ΤΡΙΜΗΝΟ θα αναγκαστούμε και εμείς να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας καθώς οι χαμηλότερα αμειβόμενοι εξ ημών ήδη αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα.
Ελπίζουμε να δοθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες αλλιώς ο κ. Φαρμάκης και οι προϊστάμενοι του καλά θα κάνουν να προετοιμάσουν την απολογία τους για την άσκοπη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αντί της παραπληροφόρησης του κόσμου με ανακριβείς δηλώσεις.

Το ΔΣ της Ε.Ν.Ι.Π