Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας δηλώνει την έντονη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με την ονομασία «Κώδικας Ναρκωτικών», το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να κοντρολάρουν τις ζωές μας. τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, την υποταγή και προσαρμογή σε ό,τι ευνοεί την πλουτοκρατία.
Στα μέτρα που καθημερινά εξαπολύουν εναντίον μας, όπως αυτό της ανεργίας, της επιβολής των χαρατσιών, της μείωσης των μισθών, της αφαίρεσης ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, φέρνουν σαν ενισχυτικό το νομοσχέδιο της απελευθέρωσης των ναρκωτικών που επεξεργάζονταν χρόνια τώρα και δεν τολμούσαν να περάσουν.
Οι προφάσεις, ότι δηλ. σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε ότι «γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να ξεγελάσουν όλους εμάς που καθημερινά παλεύουμε για να υψώσουμε την εργατική τάξη, την τάξη μας, στο επίπεδο που θα μπορεί ελεύθερα να καθορίζει τη ζωή της και να αξιοποιεί τον πλούτο που παράγει για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.
Τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων που εμφανίστηκαν υπέρμαχοι του νομοσχεδίου.
Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά.
Στην Ολλανδία, σχεδιασμένα, αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο ακριβώς που αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης ξεπερνάει το 80%.
Σχεδιασμένα και στη χώρα μας επιχειρείται η απελευθέρωσή τους τη στιγμή που αναπτύσσονται οι ταξικοί αγώνες και δυναμώνει η εργατική αλληλεγγύη.
Καλούμε σε συναγερμό όλους τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το έκτρωμα αυτό. Να αγωνιστούν για την πραγματική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας σε κανέναν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποσυρθεί τώρα το εγκληματικό νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών!



1 Μαρτίου 2012, Η Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ