Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Προς : κ. Βενιζέλο Ευάγγελο, Υπουργό Οικονομικών
Κοινοποίηση: Βουλευτές Ν. Πιερίας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
μ.μ.ε. Ν. Πιερίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας αναφορικά με τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία προτίθεστε να λάβετε τον Ιούνιο ως Κυβέρνηση, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί και για μια ακόμη φορά πλήττουν τους συνταξιούχους της χώρας μας.

Σας δηλώνουμε ότι κατανοούμε την ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η Ελλάδα μας και συμμεριζόμαστε τις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κοινωνικές ομάδες προκειμένου να μπορέσουμε ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας και να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας. Θα θέλαμε όμως να τονίσουμε ότι στα νέα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε, θα πρέπει πρωτίστως να αξιολογήσετε τις αντοχές της κοινωνίας μας και να μην ακολουθήσετε τη συνήθη τακτική της εύκολης λύσης: περικοπές μισθών και συντάξεων και για τα υπόλοιπα βλέπουμε.
Όταν τα εισοδήματά μας συνεχώς περικόπτονται, πώς θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα ήδη δυσβάσταχτα χαράτσια και τους έκτακτους φόρους που θεσπίζετε, πώς θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε τα βασικά είδη ανάγκης, το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα φάρμακά μας, ειδικά όταν οι τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής, υγιεινής και θέρμανσης συνεχώς αυξάνονται ανεξέλεγκτα.
Εμείς, ως συνταξιούχοι, τόσα χρόνια καταβάλλαμε κάθε μήνα ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές στο Ταμείο μας, έτσι ώστε όταν βγούμε στη σύνταξη, να μπορέσουμε αξιοπρεπώς να συντηρήσουμε την οικογένειά μας. Όμως η πενιχρή αυτή σύνταξη συνεχώς συρρικνώνεται και αδυνατούμε πλέον να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες επιβίωσής μας.
Θεωρούμε ότι ως Ελληνική Κυβέρνηση, οφείλετε να μεριμνήσετε για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας με κυρίαρχο και ξεκάθαρο κριτήριο τα ετήσια εισοδήματά μας, όπως αυτά δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που καταθέτουμε στην εφορία. Με μόνο κριτήριο αυτό, θα διαπιστώσετε ότι πραγματικά αδυνατούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και σας ζητούμε να μας στηρίξετε στις προσπάθειές μας για την αξιοπρεπή διαβίωση μας και των οικογενειών μας.
Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και στις όποιες αποφάσεις σας και τελούμε εν αναμονή των ενεργειών σας.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος Τσαλός Αθανάσιος