Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Δημοφιλή κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλοι ξένοι τραγουδιστές και συγκροτήματα όπως: F.Sinatra, M. Jackson, Queen, E. Piaf, D.Martin, C.Aznavour, Pink Martini, Doors, κ.α. θα παρουσιάσει η Πολυτονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των 2ου - 5ου Λυκείων(πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που φλερτάρει με jazz, pop, rock, tango, latin ήχους, που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΔΩΚ Παναγιώτης Μπερεδήμας τονίζει σε δήλωσή του: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το Δημοτικό Ωδείο συνεχίζει την πολιτιστική του δραστηριότητα με μια σειρά μουσικών παραστάσεων και για την περίοδο της άνοιξης. Καλούμε τους φίλους της μουσικής να παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις, που αποτελούν ένα καταφύγιο ψυχαγωγίας για όλους μας».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό(καθηγητή του Ωδείου), με αρχικό σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι μουσικοί του ωδείου την Ελληνική μουσική σε όλα της τα στυλ(τραγούδια και μουσικές συνθετών όπως Β. Τσιτσάνης, Γ. Ζαμπέτας, Μ. Χιώτης, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης ,Μ. Λοϊζος, Μ. Σουγιούλ, κ.α ).

Η πρώτη εμφάνιση της ορχήστρας έγινε στις 16 Ιουνίου του 2007 στο πλαίσιο των μαθητικών συναυλιών του Δ.Ω.Κ και η δεύτερη στις 21 Ιουνίου 2007 (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής).

Πολύ γρήγορα εμπλουτίστηκε με περισσότερα όργανα και έφτασε στους 30 μαθητές – μουσικούς. Στις 25 Μαρτίου του 2008 έδωσε την πρώτη συναυλία με την διευρυμένη μορφή της, στην κεντρική πλατεία σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχεία πολιτισμού.

Εμφανίστηκε στο Λιτόχωρο υπό την αιγίδα του Olympus Marathon με Πανελλήνια προβολή μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Επίσης στα ΄΄Αικατερίνεια΄΄ 2008.

Το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποίησε συναυλία στην αδελφοποιημένη πόλη της Αυστρίας - Moosburg όπου απέσπασε το 1ο βραβείο και το 2010 στη πόλη Maintal της Γερμανίας (επίσης αδελφοποιημένη πόλη), ως επίσημη πολιτιστική αποστολή του Δήμου Κατερίνης .

Έκανε την έναρξη της 1ης ΄΄Αλεξανδρειάδας΄΄ το καλοκαίρι του 2010 στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα (Λιτόχωρο), υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης και της Μητρόπολης Κίτρους - Κατερίνης .

Η Ορχήστρα Νέων δίνει κάθε χρόνο 3-4 συναυλίες με νέο κάθε φορά πρόγραμμα(Κατερίνη, Ολυμπιακή Ακτή, Αιγίνιο κ.α).

Σήμερα ακόμη πιο διευρυμένη με 40 μουσικούς και 5 ερμηνευτές επιχειρεί να επεκτείνει το ρεπερτόριο της και σε μουσικές από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, συνθετών όπως E. Morricone, M. Jarre , N. Rota, H. Mancini, N. Piovani κ.α.

Η σύνθεση της Ορχήστρας Νέων του Δ.Ω.Κ. σήμερα αποτελείται: 12 βιολιά, 2 σαξόφωνα , τρομπέτα, 2 φλάουτα, 2 φλογερές , 3 κλαρινέτα, 2 ακορντεόν, 3 κιθαρες ,μπάσο, 6 μπουζούκια, 5 μαντολίνα, μεταλλόφωνο, πιάνο, keyboard (πλήκτρα), κρουστά, τύμπανα, 5 τραγουδιστές.

Η Ορχήστρα ονομάζεται πλέον Πολυτονική(από Ορχήστρα Νέων), καθώς συμμετέχουν στους κόλπους της και μεγαλύτεροι σε ηλικία μουσικοί. Παράλληλα έχει διευρύνει τη γκάμα του ρεπερτορίου της, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ μουσικό φάσμα από ρεμπέτικο μέχρι jazz κ.ο.κ.