Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μεστό δράσεων το τριήμερο(Σάββατο Κυριακή Δευτέρα) για την Ποδηλατική Απόδραση. Μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν ενεργά το Σάββατο 3/3 στη διανομή της πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, μια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν.Πιερίας.

Την Κυριακή 4/3 ομάδα ποδηλατών του Συλλόγου ανέλαβε την επιτήρηση της διαδρομής και των αθλητών που συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο του Δίον τον οποίο συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος"ΖΕΥΣ" και ο Δήμος Δίου - Ολύμπου.

Τη Δευτέρα 5/3 η επιτροπή παιδείας της Ποδηλατικής Απόδρασης, στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης ενημέρωσης των μαθητών-τριών στα δημοτικά και τα γυμνάσια του νομού, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Κίτρους - Αλωνίων, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κυρίας Υφαντή. Με παραστατικές εικόνες και επιτόπια επίδειξη σε ποδήλατο, οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμα πράγματα σχετικά με το ποδήλατο και τα οφέλη του, την ασφαλή οδήγησή του και την εν γένει ορθή συμπεριφορά στο δρόμο. Η δράση αυτή, που ξεκίνησε από πέρυσι, είναι διαρκής. Οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Εκ του Δ.Σ.