Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Καληνύχτα "κύριοι" Βουλευτές ...... Θα τα πούμε στις κάλπες ...

Γράφει Ένας Προδομένος Έλληνας





Στην Ελλάδα του σήμερα, στην προδομένη και καταρρακωμένη Πατρίδα μας, εγώ ένας ταπεινός ψηφοφόρος ερωτώ εσάς τους μεγαλόσχημους και μεγαλόγνωσους "αντιπροσώπους του λαού στην εξουσία" και περιμένω την απάντησή σας στην ερώτηση που θέτω σε όλους σας στο τέλος της παρούσας επιστολής :

Ψηφίσατε κ. Βουλευτές να έχει αποδοχές ένας εργαζόμενος σαν μισθό το ιλιγγιώδες ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ το μήνα. Επειδή πιστεύω ότι και πάλι δεν διαβάσατε ότι ψηφίσατε αλλά και επειδή έχετε απολέσει την επαφή με την Ελληνική πραγματικότητα θα ήθελα πριν διατυπώσω την ερώτησή μου να σας υπενθυμίσω τα δεδομένα.



Παράδειγμα ένας μισθωτός ο όποιος προς το παρόν παίρνει σαν μισθό το ιλιγγιώδες ποσό των τετρακοσίων πενήντα ευρώ και έχει να πληρώσει να χαμηλό ενοίκιο των 250 ευρώ τον μήνα. Δεν υπάρχει τόσο χαμηλό ενοίκιο, ειδικά στις αστικές περιοχές, αλλά λέμε τώρα ......

Θέλει λοιπόν αυτός ο εργαζόμενος για να πάει στην δουλειά του και 25 εισιτήρια Χ 1.40 ευρώ = 35 ευρώ τον μήνα

Ένα γάλα από τα φτηνά 1.20Χ30=36 ευρώ,

Μια φραντζόλα ψωμί 0.70 λεπταΧ30=21ευρω, αν βρει με 0,70 και όχι με 0,80 που είναι το πιο συνηθισμένο.

Ένα καφέ την ημέρα Χ 1 ευρώ=30 ευρώ, πολύ φθηνός θα μου πείτε αλλά είπα να σας διευκολύνω ...

Οργανισμοί κοινής ωφελείας ΔΕΗ ΟΤΕ ΝΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ 100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
Κοινόχρηστα περιλαμβανομένης της θέρμανσης 30 ευρώ τον μήνα (!!!!)
Έχουμε σύνολο : 502 ευρώ τον μήνα.
Αυτά τα έξοδα βγαίνουν σφιχτά σαν πάγια έξοδα.
Άρα του λείπουν κάθε μήνα 52 ευρώ γιο όλα τα παραπάνω ... Πολλά έ;; Μήπως με την εκ Γερμανίας εισηγμένη σοφία σας μπορείτε να του υποδείξετε τι πρέπει να κόψει ;;
Τώρα στα έξοδα δεν έχουμε υπολογίσει ότι αυτός ο άνθρωπος για να μπορεί να δουλέψει πρέπει και κάτι να φάει, πολυτέλεια θα μου πείτε αλλά είναι νόμος της φύσης, αυτό ακόμα δεν έχει καταφέρει να το ανατρέψει η νεοφιλελεύθερη πολιτική σας, ούτε μπορείτε να το ψηφίσετε σε κάποιο νομοσχέδιο.
Θέλει επίσης και να ντυθεί εκτός και εάν εσείς οι πάνσοφοι και η Τρόικα που τόσο σθεναρά υποστηρίζετε μοιράσετε στους εργαζόμενους προβιές σε ένδειξη της μεγαλοψυχίας σας.
Επίσης το παράδειγμα μας περιλαμβάνει εργαζόμενο χωρίς παιδιά "υψηλόμισθο" των τετρακοσίων πενήντα ευρώ και όχι νέο εργαζόμενο μέχρι είκοσι πέντε ο όποιος αμείβεται με τριακόσια πενήντα ευρώ τον μήνα. Αυτός είναι ήδη νεκρός και δεν το του το έχετε πει , προσποιείται ότι ζει.
Υπόψη ότι αυτοί οι μισθοί ισχύουν για σήμερα στο επόμενο τόνο σεις οι ίδιοι λέτε θα πέσουν και άλλο, όπως σήμερα, 5 Μαρτίου 2012 δήλωσε γελώντας αναίσχυντα στον ΑΝΤ1 ο καλοθρεμμένος και καλοπληρωμένος υπουργός Οικονομικών.
Όλα τα παραπάνω θυμίζουν έντονα το ανέκδοτο του χότζα που είχε πει ότι μόλις έμαθα τον γάιδαρο να μην τρώει αυτός ψόφησε.



Έστω λοιπόν ότι αυτός ο εργαζόμενος έχει ένα αυτοκίνητο 1400 κυβικά που έχει τεκμήριο 3000 ευρώ. Μαζί με το τεκμήριο διαβίωσης (3000 ευρώ) θα πρέπει αφενός να βρει αποδείξεις για 6000 ευρώ (1500 ευρώ) και παράλληλα θα φορολογηθεί επειδή ξεπερνάει το αφορολόγητο. (Χωρίς να λογαριάσουμε ότι το αυτοκίνητο ΔΕΝ θα κινείται διότι δεν υπάρχουν χρήματα για βενζίνη, ασφάλειες και τέλη κυκλοφορίας.) Ο εργαζόμενος αυτός ο οποίος συντηρήθηκε και λόγω βοήθειας από γνωστούς και φίλους κατά το υπουργείο Οικονομικών έχει τεκμαρτό εισόδημα 6000 ευρώ (και πραγματικό 5400 ευρώ) και καλείται πρώτον να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του τεκμαρτού, δηλαδή 1.500 ευρώ και παράλληλα θα φορολογηθεί καθώς το αφορολόγητο είναι στις 5000 ευρώ. Και επειδή δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το σύνολο των αποδείξεων (πως άραγε θα μπορούσε ;;) θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο, το γνωστό πέναλτι αποδείξεων.



Τι είναι το παραπάνω παράδειγμα; Παράλογο; Δεν σας απαντάει, άρα για σας λογικό.



Η εφορία για αυτές τις περιπτώσεις δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και πως θα πρέπει να φορολογηθούν κανονικά όλοι βάσει νόμου. Επί της ουσίας και επειδή όπως καταλαβαίνει κάθε νοήμων άνθρωπος (περιλαμβάνεσθε άραγε ανάμεσα στους νοήμονες;; μπορείτε να το αποδείξετε;; διότι οι πράξεις σας δηλώνουν το αντίθετο ...) αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα εκτός από τον ιλιγγιώδη μισθό των 450 ευρώ, που ΕΣΕΙΣ κ.Βουλευτές ψηφίσατε, δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν αυτούς τους φόρους και θα είναι όμηροι μιας πολιτείας που είναι αποδεδειγμένα σκληρή απέναντι στους αδύναμους και απόλυτα χαριστική στους δυνατούς (εδώ κολλάει το "Τυχαίο;;; Δε νομίζω !!!").



Και σας ερωτώ εσάς τους μεγαλόγνωσους οικονομολόγους, τους βουλευτές του ΝΑΙ σε όλα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας , τους παχυλά αμειβόμενους από το αίμα και τον ιδρώτα αυτού του εργαζόμενου ...
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;;; ΓΙΝΕΤΑΙ ;;; Και αν ναι πείτε μου ΠΩΣ (!!) να το ξέρω κι εγώ, ο αγράμματος και ανόητος άνθρωπος του καθημερινού μόχθου, που δεν αντιλαμβάνεται τις "εθνοσωτήριες" σκέψεις σας.



Περιμένω την απάντησή σας (την ΛΟΓΙΚΗ και όχι Πολιτικάντικη )να την αποστείλετε να δημοσιευθεί σε όσα μέσα δημοσιευθεί το παρόν .
Η μη απάντηση στην παρούσα (το πιθανότερο) θεωρώ ότι είναι άλλη μια ΝΤΡΟΠΗ και ΟΝΕΙΔΟΣ για όλους σας .



Καληνύχτα "κύριοι" Βουλευτές ...... Θα τα πούμε στις κάλπες ...
Κι αν τα λόγια μου σας φαίνονται πικρά, "βαριά" και άδικα, το ίδιο μου φαίνεται κι εμένα ο Γολγοθάς τον οποίο αποκλειστικά και μόνο εξ αιτίας σας ανεβαίνω καθημερινά ....



Ένας Προδομένος Έλληνας.