Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Θέλω να γίνω λογιστής ΤΩΡΑ…

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.!!!!!!!! 1500 ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΝΙΔΗ !!!!!!!!! ΕΙΠΑΜΕ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ...........

Ο Δήμος Κατερίνης, έχει μια πλειάδα επιχειρήσεων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται και οι παρακάτω:

Δημοτικό Ραδιόφωνο, Οργανισμός παιδείας πολιτισμού και αθλητισμού, Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Κατερίνης, Δημοτικό Ωδείο, Ολυμπιακή Αναπτυξιακή, Κατασκευαστική Δήμου Κατερίνης-Ελαφίνας.
Το κοινό τους σημείο, πέρα από ότι έχουν όλες οικονομικά προβλήματα, είναι ένα·
Ο λογιστής!
Ο συγκεκριμένος, είναι εξωτερικός συνεργάτης-λογιστής και έχει αναλάβει τις παραπάνω επιχειρήσεις αποκλειστικά.
Αν με ρωτήσετε, γιατί ο Δήμος χρησιμοποιεί εξωτερικούς λογιστές για τις επιχειρήσεις του, δεν ξέρω ούτε το καταλαβαίνω. Μετά τις συνενώσεις των Δήμων λόγω Καλλικράτη, θα έπρεπε να υπάρχει περίσσευμα λογιστών στο Δήμο· αλλά ας υποθέσουμε ότι δεν έχουν.
Εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα.
Πρέπει ο λογιστής να είναι ο ίδιος παντού; Τι εξυπηρετεί; Είναι σωστό να υποστηρίζει τόσες επιχειρήσεις ο ίδιος λογιστής; Στοιχίζει οικονομικότερα έτσι; Κάνει τόσο καλή δουλειά τέλος πάντων;
Αυτά που γνωρίζουμε είναι:
Τα οικονομικά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είναι επιεικώς χάλια.(αυτό δείχνουν οι ισολογισμοί τους)
Μειοδοτικός διαγωνισμός για λογιστική υποστήριξη δεν έγινε σε καμιά από τις παραπάνω εταιρείες.
Η λογιστική υποστήριξη και η αμοιβή του λογιστή, του δόθηκαν με αναθέσεις.
Οι αμοιβές του είναι μεγάλες, αν κρίνουμε από την ανάθεση που του κάνανε στην Κοινωφελή, αριθμός απόφασης 4/2012, 1500€/μήνα χωρίς ΦΠΑ.
Για τέτοια αμοιβή, και μάλιστα, για μία μόνο επιχείρηση, θα σφάζονταν στα σκαλιά του Δημαρχείου όλοι οι λογιστές τις Κατερίνης.
Τι συμβαίνει λοιπόν; .......
Ο συγκεκριμένος λογιστής τυγχάνει να είναι, ελεγκτής-λογιστής στην επιχείρηση του Δημάρχου μας.
Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτω απόσπασμα της 4/2012 απόφασης της Κοινωφελούς επιχείρησης καθώς και του ΦΕΚ 13596 του 2009, στο οποίο φαίνεται η σχέση του λογιστή με τον Δήμαρχο.

Πολίτες Πιερίας