Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καθαρισμός ακτών στις Αλυκές Κίτρους.

Δεκάδες εθελοντές βρέθηκαν στον εθελοντικό καθαρισμό που έγινε χθες Κυριακή, 8η Απριλίου, στις Αλυκές Κίτρους του Δήμου Πύδνας Κολινδρού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με την συμμετοχή των Δήμων Πύδνας – Κολινδρού ,

Χαλκηδόνας, Αλεξάνδρειας και του Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού .

Οι εθελοντές καθάρισαν το τμήμα της παραλίας από το λιμάνι των Αλυκών και μέχρι μια απόσταση ενός χιλιομέτρου μαζεύοντας τόνους πλαστικών που ασυνείδητοι επαγγελματίες μυδοκαλλιεργειτές πετάνε στην θάλλασα. Το πρόβλημα με τα πλαστικά που ξεβράζει η θάλασσα είναι μεγάλο στην περιοχή των Αλυκών και όχι μόνο, θα πρέπει η συντονισμένη δράση για καθαριότητα στην περιοχή αυτή και σε άλλες περιοχές του Εθνικού Πάρκου να συνεχιστεί!

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οικογένειες και παρέες, αλλά και ομάδες όπως η Εθελοντική Ομάδα ΚΥΨΕΛΗ της Μεθώνης, ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Νέας Αγαθούπολης Ν.Ο.Ν.Α.Μ.Ε, πολλοί μικροί εθελοντές του Συλλόγου Αλωνίων, εθελοντές του συλλόγου Ν. Λούση Κολινδρού καθώς και κάτοικοι του Αιγινίου, του Κίτρους, της Σφενδάμης κ.α, οι οποίοι ενίσχυσαν σημαντικά τη δράση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Κουιμτζής Θεμιστοκλής, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ Δήμου Πύδνας – Κολινδρού κ. Καλύβας Γεώργιος και οι αντιδήμαρχοι Σιανίδης Δημήτριος και Μεταλίδης Παύλος.

Η Εθελοντική Ομάδα ΚΥΨΕΛΗ της Μεθώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Σιανίδη Δημήτριο μετά τις Αλυκές Κίτρους καθάρισαν και την παραλία Μεθώνης,. Άλλο σοβαρό πρόβλημα που δημιουργούν οι ερασιτέχνες ψαράδες που μαζεύονται στην περιοχή και ψαρεύουν με τις βάρκες χωρίς να τους απασχολεί η ρύπανση που δημιουργούν, κάποιος θα πρέπει να τους το θυμίζει αν όχι το λιμενικό….