Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ

« ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»


«Δίνουμε τον αγώνα τον καλό, παρουσιάζοντας από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Πιερία, από χωριό σε χωριό από γειτονιά σε γειτονιά,  την Εθνική μας Αντιπρόταση, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα… Να δείξουμε στους συμπολίτες μας ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος. Υπάρχουν λύσεις, για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα…»
 Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει καθημερινά στις συναντήσεις του με τους πολίτες της Πιερίας ο υποψήφιος βουλευτής  των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Ανέστης Μυστρίδης.  Στην περιοδεία του στο Δήμο Δίου –Ολύμπου, παρουσίασε τις κυβερνητικές  προτάσεις για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, του πολιτισμού και του τουρισμού. 
 Συγκεκριμένα, όσον αφορά την καθημερινότητα και τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας επεσήμανε  τα σημαντικότερα μέτρα όπως :
·        Την  παροχή κινήτρων για απόκτηση πρώτης κατοικίας με επιδοτούμενο επιτόκιο από τη Νέα Επενδυτική Τράπεζα κατά προτεραιότητα κατοικίες του ΟΕΚ ή οικόπεδα από εκτάσεις του δημοσίου
·        Την   κατάργηση έκτακτων εισφορών επί της ακίνητης περιουσίας
·        Το αφορολόγητο όριο στον ευρωπαϊκό μέσο όρο
·        Την  καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15%  για όλα τα προϊόντα και της υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια και συντελεστή 5% στις τουριστικές υπηρεσίες, που αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης της χώρας αλλά και της Πιερίας μας.
Αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου με επίκεντρο το αρχαίο θέατρο του Δίου ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη διασύνδεση της πολιτιστικής μας βιομηχανίας –θέατρο, ιστορία, μυθολογία, φιλοσοφία, αθλητισμό, επιστήμες- με άλλες, όπως του κινηματογράφου, ώστε να καταταχθεί η χώρα στο χάρτη με τους ιδανικούς προορισμούς της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου για τη δημιουργία με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.
Στον τομέα του τουρισμού στην Εθνική Αντιπρόταση περιλαμβάνεται:
·        η καθιέρωση διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,
·        η πάταξη του παραεμπορίου,
·        η ανάπτυξη του ορθόδοξου θρησκευτικού τουρισμού
·        η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού
·        η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με την Ελληνική κουζίνα
·        η κατοχύρωση παγκόσμια των πνευματικών δικαιωμάτων του Ελληνικού πολιτισμού και Τουριστικών αξιοθέατων κ.α .
Για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, καθιερώνεται:
·        η διαρκής ενημέρωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων για τις νέες καλλιέργειες και μεθόδους, τα χαρακτηριστικά των ποικιλιών και των φυλών, ώστε να είναι συμβατές με τις κλιματολογικές προκλήσεις και τη σταδιακή στροφή της παραγωγής σε ελληνικές ποικιλίες και φυλές.
·        Η υιοθέτηση δυναμικής προστατευτικής κρατικής πολιτικής ως προς την προέλευση, πιστοποίηση και εξαγωγή ελληνικών προϊόντων  ειδικά σε όσα διαθέτουν σήμα κατατεθέν ή ΠΟΠ
·        Η άμεση επιστροφή ΦΠΑ
·        Η στήριξη των παραγωγών σε συνεργασία με την Ομογένεια και ειδικά με όσους διατηρούν και λειτουργούν σε ξένες χώρες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  για τον κατ΄ αποκλειστικότητα εφοδιασμό τους με ελληνικά συσκευασμένα ή τυποποιημένα-πιστοποιημένα προϊόντα»
Ο κ. Μυστρίδης κάλεσε τους  «Ανεξάρτητους Έλληνες» σε αγώνα και επαγρύπνηση: «Είναι ίσως η μοναδική και τελευταία μας ευκαιρία λίγο πριν την απόλυτη μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα, να τολμήσουμε την ειρηνική επανάσταση, να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Οι προσκυνημένοι του δικομματισμού που κατέστρεψαν τη χώρα ξεκίνησαν έναν ανελέητο πόλεμο λάσπης προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία νίκης. Μας τιμά ιδιαίτερα ο ένθερμος τρόπος που μας υποδέχονται στις επισκέψεις μας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στήριξη του κόσμου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που εμπνέουν  εμπιστοσύνη και ελπίδα. Είμαστε Πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».