Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Με ένα κύπελλο και πέντε μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε την Κυριακή του Θωμά η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης



ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Με ένα κύπελλο και πέντε μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε την Κυριακή του Θωμά η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης από την Αθήνα όπου συμμετείχε στο 78ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε από τις 18 ως τις 22 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Νέων και Εφήβων-Νεανίδων.
Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε στην κορυφαία αγωνιστική διοργάνωση της χρονιάς με 12 αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση αφού κατόρθωσαν να κατακτήσουν ένα χρυσό, δυο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια και να αποσπάσουν μόνο θετικά σχόλια για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα: Την πρώτη θέση και το κύπελλο στο αγώνισμα της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο εφήβων κατέκτησαν οι κωπηλάτες Καραμήτρος Θωμάς, Κακούρης Νίκος, Ζέρβας Ειρηναίος και Μπικογιάννης Γιάννης. Οι τέσσερεις αθλητές εξασφάλισαν από την πρώτη μέρα, με μια πολύ καλή προκριματική κούρσα όπου τερμάτισαν πρώτοι, την απευθείας πρόκρισή τους στον τελικό, ενώ το Σάββατο, στον τελικό του αγωνίσματος επιβεβαίωσαν την πολύ καλή αγωνιστική τους κατάσταση , κατακτώντας με άνεση την 1η θέση και το κύπελλο.
Το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ Νέων Γυναικών κατέκτησαν οι αδελφές Κατερίνα και Δέσποινα Νικολαΐδου, τερματίζοντας δεύτερες πίσω από το πλήρωμα των Ιωαννίνων, ενώ και το αγώνισμα του σκιφ των Γυναικών ήταν οικογενειακή υπόθεση αφού οι δυο αδερφές Νικολαΐδη ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την 2η(Κατερίνα) και την 3η (Δέσποινα) θέση, πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου της Ηγουμενίτσας.
Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο ήρθε για τον Ν.Ο.ΚΑΤ. από τους αθλητές Μπικογιάννη Γιάννη και Ζέρβα Ειρηναίο στο αγώνισμα της δικώπου χωρίς πηδαλιούχο εφήβων.
Στην τετράκωπο με πηδαλιούχο εφήβων συμμετείχαν οι αθλητές Ρετζούλης Σωτήρης, Τσολόπουλος Αλέξανδρος, Κουνατίδης Δημήτρης, Ράπτης Νίκος και Μπικογιάννης Αστέριος(πηδαλιούχος),που χάνοντας για λίγο την πρόκριση στον τελικό, αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό όπου και τερμάτισαν πρώτοι .(7οι στη γενική κατάταξη), ενώ ο αθλητής Τζουμέρκας Νίκος κατατάχθηκε 7ος στο αγώνισμα σκιφ Νέων Ανδρών και 8ος στο σκιφ ανδρών.
Πολύ ικανοποιημένος από τη συνολική εμφάνιση των αθλητών δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κος Μελετλίδης Γιώργος που παραβρέθηκε στους τελικούς των αγωνισμάτων και συμμετείχε στην απονομή των επάθλων και ευχήθηκε σε όλους τους αθλητές υγεία και ακόμη περισσότερες επιτυχίες, ενώ συνεχάρη θερμά τον προπονητή του τμήματος κ.Μπικογιάννη Γιώργο.
Την αποστολή του ΝΟΚΑΤ συνόδεψαν ο έφορος του τμήματος κ. Νικολαΐδης Γιάννης και η έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Παρλίτση Χρυσούλα.