Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Με τον Αν. δήμαρχο του Δίου-Ολύμπου κ. Γ. Φαρμάκη, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ανέστης Μυστρίδης


ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

Με τον Αν. δήμαρχο του Δίου-Ολύμπου κ. Γ. Φαρμάκη, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ανέστης Μυστρίδης και ενημερώθηκε για τα θέματα του δήμου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα προβλήματα που προέκυψαν από τον «Καλλικράτη» μετά τη συνένωση των 3 Καποδιστριακών δήμων, Δίου –Λιτοχώρου –Αν. Ολύμπου, στο πάγωμα των χρηματοδοτήσεων, τις υποδομές, τον τουρισμό, αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δημότες ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης.
Με δήλωσή του ο Ανέστης Μυστρίδης, υπογραμμίζει ότι «πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αντέδρασε ομόφωνα με ψήφισμα στην υποβάθμιση και απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς η περικοπή που έχει γίνει στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, φτάνει στο 53% σε σχέση με το 2009. Αυτό καταδεικνύει περίτρανα την υποβάθμιση και την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία προσπαθεί να λειτουργήσει με πενιχρά μέσα. Τα προβλήματα διογκώνονται καθημερινά, ευτυχώς όμως για το Δήμο Δίου –Ολύμπου, υπάρχει μια μικρή σανίδα σωτηρίας, οι αμμοληψίες, τα έσοδα των οποίων αποτελούν ουσιαστικά την «αυτοχρηματοδότηση» του δήμου.»
Ο κ. Μυστρίδης τόνισε ότι ο Δήμος Δίου –Ολύμπου, δεν αποτελεί μόνο τη «βιτρίνα» της Πιερίας με τον Όλυμπο, τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, των Λειβήθρων, του Κάστρου του Πλαταμώνα, αλλά και το επίκεντρο κάθε πολιτιστικής, τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας του νομού, πόλο έλξης για τον τουρισμό αλλά και για επενδύσεις.
«Στόχος μας» σημείωσε ο κ. Μυστρίδης «είναι η επιστροφή της Ελλάδας στους Έλληνες, η απεξάρτηση της Εθνικής μας οικονομίας από την τοκογλυφία του εγχώριου και αλλοδαπού Τραπεζικού Συστήματος, η βελτίωση
της Ανταγωνιστικότητας και η επίτευξη της Ανάπτυξης, μέσα από τις εξής δράσεις :
1. Άμεσες Βραχυπρόθεσμες Δράσεις, με χρόνο υλοποίησης έως 6 μήνες
2. Βραχυπρόθεσμες Δράσεις, με χρόνο υλοποίησης από 6 έως 18 μήνες
3. Μεσοπρόθεσμες Δράσεις, με χρόνο υλοποίησης από 18 έως 36 μήνες.
Το Οικονομικό Πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στοχεύει στην επίτευξη της υγιούς ανάπτυξης της πραγματικής Ελληνικής οικονομίας, μέσα από τη βελτίωση των Εθνικών αλλά και των τοπικών παραμέτρων που διαθέτει ο δήμος Δίου –Ολύμπου και κατ΄ επέκταση η Πιερία».