Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ













Την Τρίτη 1η Μάη οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας γιορτάζουμε και τιμούμε την κορυφαία μέρα της Εργατικής μας τάξης, την Εργατική μας Πρωτομαγιά. Την Γιορτάζουμε και την τιμούμε με 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία.
Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, στις νέες, στους νέους και τους ανέργους του Νομού μας και τους καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μάη στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και με σοβαρά προβλήματα.
Δουλειές, μισθοί, συντάξεις έχουν μπει στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
Ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, «εκτελούνται» καθημερινά, στο όνομα του ανταγωνισμού, των ελλειμμάτων και του χρέους.
Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν «πετσοκοφτεί» και έπεται και συνέχεια.
Οι άνεργοι κοντεύουν τα 2.000.000. Η ανεργία στο Νομό μας ξεπέρασε το 40%
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο νομοθέτησαν την πανευρωπαϊκή λιτότητα, την φτώχεια και την εξαθλίωση, επιλέγοντας ως πειραματόζωο τη χώρα μας.
Έχουν ανατραπεί και ισοπεδωθεί τα πάντα
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ κατηγορηματικά αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές Νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εξοντώνουν τους εργαζομένους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση, την ανεργία και την ακύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αρνούμαστε να αποδεχθούμε μέτρα και δεσμά που επιβάλλουν οι «αγορές», η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας μας, εν' ονόματι του χρέους και των δεσμών του μνημονίου.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές «τζογαδόροι» των οικονομιών και των λαών. Απαιτούμε άμεσα ΣΧΕΔΙΟ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αντιμετώπισης της κρίσης με μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύουν την απασχόληση, τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα και την κοινωνική συνοχή.
Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν και σήμερα κερδίζουν ξανά απ' αυτή συνεχίζοντας να πίνουν στην «υγεία των κορόιδων».
Απαιτούμε εδώ και τώρα αποδέσμευση απ' τα δεσμά του Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους του Νομού μας σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Μάη στις 10 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Τρίτη 1/5/2012, ώρα 10:00 π.μ. : Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο
ώρα 10:30 π.μ. : Κεντρική ομιλία, Χαιρετισμοί
ώρα 11:00 π.μ. : Ανάγνωση Ψηφίσματος
ώρα 11:15 π.μ. : Πορεία, Κατάθεση στεφανιών Άγαλμα της Ελευθερίας
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΒΑΛΑΣΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ