Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΥΣΤΡΙΔΗΣ


Συνεχίζοντας τον προεκλογικό του αγώνα και τις ενημερωτικές εξορμήσεις κοντά στους πολίτες, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Ανέστης Μυστρίδης, συζήτησε με τους δημότες, στις γειτονίες της Κατερίνης, στα καφενεία, εκεί που οι παρέες γράφουν ιστορία.
Τα ερωτήματα πολλά, οι απορίες, ακόμη περισσότερες. Οι απαντήσεις του Ανέστη Μυστρίδη, ξεκάθαρες και ρεαλιστικές, βασίζονται στις αλήθειες που εμπεριέχονται στην Εθνική Αντιπρόταση και το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, που προτείνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» : «Βλέπετε ότι στα μεγάλα κανάλια δε μας…βλέπετε! Είμαστε όμως κοντά σας, εδώ, να σας δώσουμε απαντήσεις σε όλες τις απορίες που προκαλούν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Το σύστημα πανικόβλητο, προσπαθεί να ανακόψει την πορεία του κινήματός μας.
Είμαστε οι μόνοι που έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα, που βγήκε μέσα από δημόσια διαβούλευση. Μαζί θα πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας. Έχουμε τις λύσεις. Λέμε ξεκάθαρα τι θα γίνει με το ευρώ, τη δραχμή, το χρέος, την ακυβερνησία που επικαλούνται και τι μας κρύβουν…:
Η ΔΡΑΧΜΗ: Ο εκφοβισμός για επιστροφή στη δραχμή είναι μια ψεύτικη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη. Μηχανισμός αποβολής δεν υφίσταται. Η απειλή της δραχμής ανήκει στην επιστημονική φαντασία! Το χρησιμοποιούν για να φοβίσουν, προκειμένου να υποκύψουμε. Όλα όμως δείχνουν ότι όσο τα μνημονιακά κόμματα χρησιμοποιούν τέτοια ψευτοδιλήμματα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταρρέουν οι ίδιοι. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει τη συνεργασία με άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εντός του ευρώ και της Ε.Ε..
ΤΟ ΧΡΕΟΣ: «Το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα παράνομα επιτόκια δεν το αναγνωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε τα πραγματικά ποσά που έχουμε δανειστεί και τους νόμιμους τόκους. Γι' αυτό ζητάμε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. Θα πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, όχι όμως την τοκογλυφία τους.
ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ:
Ξεκαθαρίζουμε ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε κόμμα ψήφισε το πρώτο ή το δεύτερο μνημόνιο. Έχουμε δική μας κυβερνητική πρόταση και δεν διαπραγματευόμαστε λύσεις στο πλαίσιο του μνημονίου.
Έχουμε την εθνική μας αντιπρόταση. Η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ:
Βενιζέλος και Σαμαράς αρνούνται να ξεκαθαρίσουν τι θα είναι τα 10,5 δις μέτρων μέχρι το 2014 και ακόμα αρνούνται να πουν πως σκέπτονται να γεφυρώσουν το έλλειμμα που προκαλεί η μείωση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σκεφτείτε έξυπνα, με λογική. Δε σας προβληματίζει η αναβολή των κρατήσεων των συντάξεων του Μαΐου για μετά τις εκλογές; Οι προσκυνημένοι στην Τρόικα και τα μνημόνια κρύβουν όσα ετοιμάζουν για τον ελληνικό λαό. Μαζί θα σταματήσουμε την καταστροφή που επέρχεται…»