Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ", στην αίθουσα του κέντρου "ΘΕΑΜΑ" στην Κατερίνη


ΑΡΩΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΛΜΟ




Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ", στην αίθουσα του κέντρου "ΘΕΑΜΑ" στην Κατερίνη το περασμένο Σάββατο, στον ετήσιο χορό που διοργανώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή των 800 και πλέον ατόμων έδωσε εντυπωσιακή διάσταση και ξεχωριστό παλμό στο γλέντι που ακολούθησε.


Η βραδιά ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. Κων/νου Μανιουδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του συλλόγου. Ειδική αναφορά έκανε στην παρουσία εκπροσώπων συλλόγων Κρητών από πολλές περιοχές της χώρας, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και τοπικών συλλόγων.

Ο κ.Μανιουδάκης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή των εκδηλώσεων του συλλόγου και σε όλους τους χορηγούς και δωροθέτες για την ουσιαστική στήριξή τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε την διεξαγωγή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης(πλησίον του ιερού ναού του Κοσμά του Αιτωλού), του 1ου Ανταμώματος Κρητών και Φίλων στις 30 Ιουνίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις ευχές του Αρχιμανδρίτη π.Στέφανου Παπαθανασίου. Ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλα τα χορευτικά τμήματα, που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, πολλά υποσχόμενη για το μέλλον του συλλόγου. Επιπλέον, σε μια συμβολική μάλιστα κίνηση τιμήθηκαν από μέλη του Δ.Σ. οι παλαιότεροι χορευτές του Συλλόγου Βασιλική Κορνελάκη και Ελπινίκη Καραρχοντάκη.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς το μουσικό σχήμα των εξαιρετικών Αντώνη Μαρτσάκη και Νίκου Μαρεντάκη ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στον Αντώνη Μαρτσάκη απονεμήθηκε από τον Σύλλογο, αναμνηστική πλακέτα και μια έκδοση με θέμα την Ιστορία της Μεγαλονήσου.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς η αρμονική σύμπραξη επί σκηνής χορευτικών τμημάτων του συλλόγου "οι Σταυραετοί", με τα αντίστοιχα του αδελφοποιημένου - με τους "Σταυραετούς"- Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ".