Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το Σάββατο 16 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας κατηγορίας Optimist







Το Σάββατο 16 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας κατηγορίαςOptimistγια νεαρούς ιστιοπλόους μέχρι 11 ετών,που πραγματοποιήθηκε 13-16 Ιουνίου στην Ιτέα, με τη συμμετοχή 250 σκαφών από Ομίλους όλης της Ελλάδας. Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν στη διοργάνωση 3 αθλητές Βαρμπένης Ευάγγελος, Κοπρένσκα Σοφία και Κυριακίδης Σπύρος.
Δυστυχώς ο καιρός δεν στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες των μικρών ιστιοπλόων,καθώς μόνο την πρώτη μέρα φυσούσε αρκετά ώστε να γίνουν οι τρείς προγραμματισμένες ιστιοδρομίες, όπου και οι τρεις αθλητές του ΝΟΚΑΤ πέρασαν στον Χρυσό Στόλο (120πρώτα πληρώματα), ενώ την δεύτερη μέρα μετά από 8 ώρες στην θάλασσα τα πληρώματα αναγκάστηκαν να βγούνε άπραγα αφού δεν πραγματοποιήθηκαν ιστιοδρομίες λόγω άπνοιας. Αντίθετα στον Τελικό έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι μέχρι 35 μίλια την ώρα με αποτέλεσμα να μπει στη θάλασσα για να αγωνιστεί μόνο ο Χρυσός Στόλος,ενώ η επιτροπή αγώνων αναγκάστηκε να διακόψει τους αγώνες μετά την δεύτερη ιστιοδρομία. Τα σκάφη των αθλητών Βαρμπένη Ε. και Κοπρένσκας Σ. ανατράπηκαν δύο φορές γεγονός που τους στοίχισε πολλούς βαθμούς στην τελική κατάταξη:
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ27ος στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
ΚΟΠΡΕΝΣΚΑ ΣΟΦΙΑ17η στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΒΑΡΜΠΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ57ος στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
Την αποστολή συνόδεψαν ο προπονητής του τμήματος κ. Σταυρίδης Νίκος και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΑΤ κ.Βαρμπένης Βασίλης.