Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ;;; ΚΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SENTRA FM, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;

Πάνω από 50 απολυμένοι στον ΣΕΝΤΡΑ-Και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Νίκος Ζαμπάρας

Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Με ένα «μπαράζ» απολύσεων αλλά και ένα νέο κύκλο οικονομικών περικοπών κλιμάκωσε ο Φώτης Μπόμπολας την σκληρή επίθεσή που εδώ και καιρό ξεδιπλώνει εναντίον των εργαζόμενων στον όμιλό του. 


Στόχος του: η εξαφάνιση κάθε ίχνους  εργασιακής αξιοπρέπειας, ώστε να μείνουν στην αδηφάγα εξουσία του μόνο αδύναμοι, φοβισμένοι και υποταγμένοι εργαζόμενοι που θα είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πιο αναξιοπρεπείς και απάνθρωπους όρους δουλειάς.


Αυτή τη φορά ο στόχος (που αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την αντίσταση και προφανώς για να διχάζει τους εργαζόμενους) ο ραδιοφωνικός σταθμός «SENTRA FM 103,3».  Όπου σε άνω των 50 απολυμένους προστέθηκε και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Νίκος Ζαμπάρας που είχε αναδειχθεί σε εμβληματική συνδικαλιστική φιγούρα με την προσωπική του αντίσταση.

Η εκκαθαριστική επιχείρηση Μπόμπολα έχει ως εξής:

---Η αρχή του «κύκλου» των απολύσεων έγινε στις 14 Ιουνίου ( μόλις 3 ημέρες μετά την τριμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ρουπακιώτη) με την εργοδοσία ν’ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας τριών συναδέλφων, εκ των οποίων οι δύο είχαν σχέση εργασίας με Δ.Π.Υ. (Μυρσίνη Σοφιανοπούλου, Θωμάς Τσιμπούλης), ενώ ο τρίτος (Γιάννης Κελετσέκης) λογιζόταν «μαθητευόμενος» και φυσικά εργαζόταν αμισθί.

---Η συνέχεια των απολύσεων ήρθε στις 20 Ιουνίου, με την διοίκηση του σταθμού ν’ ανακοινώνει στους περίπου 45 δημοσιογράφους συνεργαζόμενους με το ραδιόφωνο υπό τη μορφή του Δ.Π.Υ., πως «… δεδομένου ότι η απεργία των ηχοληπτών συνεχίζεται, θα πρέπει να λήξει η συνεργασία τους με τον σταθμό», προσθέτοντας «… ότι σε περίπτωση που το ραδιόφωνο λειτουργήσει και πάλι με την μορφή που έχει τώρα, δηλαδή ως αθλητικό, τότε θα επαναπροσληφθούν», δίχως βέβαια γι’ αυτό να υπάρχει και σχετική έγγραφη δέσμευση, όπως ζήτησαν ορισμένοι απ’ τους συναδέλφους!

---Το «μπαράζ» των απολύσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου, όταν ανακοινώθηκε η λήξη της συνεργασίας και στους τέσσερις δημοσιογράφους του σταθμού με έμμισθη σχέση. Πρόκειται για τους Πέτρο Πολυχρονίδη, Ρούλα Μαντή, Σοφία Μανιάτη και τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α Νίκο Ζαμπάρα.

Με την απόλυση και των τεσσάρων δημοσιογράφων, επί της ουσίας υπήρξε η ολική «αποδόμηση» του «SENTRA FM 103,3», στο έμψυχο δημοσιογραφικό δυναμικό του, ενώ πλέον ουδείς γνωρίζει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας αναφορικά με το μέλλον του σταθμού.

Ο Νίκος Ζαμπάρας ενημέρωσε αμέσως, από την περασμένη Τετάρτη για τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που ήταν σε εξέλιξη στο Μπομπολέικο αλλά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αντέδρασε- καθώς ο πρόεδρός του απέκρυψε την κατάσταση παρ΄ ότι  την ημέρα των μαζικών απολύσεων υπήρχε συνεδρίαση εν εξελίξει και μπορούσαν να ληφθούν αποφάσεις.

Σήμερα, η ΕΣΗΕΑ εδέησε να εκδώσει ανακοίνωση, έτσι για την τιμή των όπλων, με μία δια περιφοράς απόφαση…

Η μόνη αντίδραση που υπήρξε ήταν από την πλευρά της Νανάς Νταουντάκη, (ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ) που διατυπώνει τη θέση (και την οργή της) για το γεγονός ότι το Σωματείο περιορίζεται σε μία καθυστερημένη και ανούσια ανακοίνωση.
Ν.Κ.Ν

"Επιστολή Νανάς Νταουντάκη
Α΄αντιπροέδρου

Προς τον πρόεδρο  και την  γ. γραμματέα του ΔΣ

Κοινοποίηση:

 Όλα τα μέλη του ΔΣ
Νίκο Ζαμπάρα,
Συνδικαλιστικο εκπρόσωπο SENTRA FM 103,3

Αθήνα 22.6.2012

Συνάδελφοι

Που εκπροσωπείτε σε θέσεις υπογραφής το συμβούλιο του Σωματείου μας, σας δηλώνω ότι  αρνούμαι να εγκρίνω, να απορρίψω ή  να … διορθώσω, όπως μου είπε ο κ. Τρίμης όταν διαμαρτυρήθηκα, την ανακοίνωση που ετοιμάσατε ως απάντηση στο πογκρόμ απολύσεων από τον ραδιοφωνικό σταθμό SENΤΡA του ομίλου ΜΠΟΜΠΟΛΑ και αφήσατε τους υπαλλήλους να διαβάσουν στα μέλη του ΔΣ.

Όταν ένα συνδικαλιστικό Σωματείο φτάνει στο σημείο να αντιμετωπίζει  γραφειοκρατικά την μαζική απόλυση 52 συναδέλφων, ανάμεσα στους οποίους και ο εκπρόσωπος που έχει αντισταθεί ηρωικά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τιμωρείται γιαυτό, τότε το Σωματείο αυτό είναι νεκρό ή  έτσι το θέλουν οι εχθροί των εργαζόμενων και είναι πλέον φανερό ότι σ΄αυτό τον πόλεμο οι συγκεκριμένοι εντολοδόχοι έχουν βρεί ευήκοον ους και σε κάποιους εκλεγμένους!!!

Σε ότι με αφορά, θεωρώ ως απαράδεκτο το να περιορίζεται η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ στην έκδοση μιας ανακοίνωσης, δύο ημέρες μετά τις 45 απολύσεις και μία ημέρα μετά την απόλυση του εκπροσώπου και τριών ακόμη συναδέλφων) και μάλιστα με τις συνήθεις φράσεις κλισέ όπου «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συνάδελφους» και « δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή του, για να προασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων». 

Ας σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Νίκος Ζαμπάρας, είχε ενημερώσει από τις 20 του μηνός τον κ. Τρίμη για τις 45 απολύσεις (και χθες 21 του μηνός για την δική του) αλλά ο πρόεδρος δεν έκρινε απαραίτητο να ενημερώσει με την σειρά του τα άλλα μέλη του ΔΣ (εκτός, ίσως από τον κ. Νικολόπουλο της παράταξής του και την κ. Αντωνιάδου με την οποία συνεργάζεται στενά) κάνοντας μία σύντομη αναφορά κατά την έναρξη του ΔΣ της 20.6.012 γενικά για τις προθέσεις Φώτη Μπόμπολα για νέο πογκρόμ και περικοπές που θα αρχίσουν από τον Σέντρα, μεταξύ της αναφοράς στην  Ι.Χ.  πρόσκληση του από τον Ψυχάρη και της αποχώρησης του Γιώργου από το καφενείο..

Ακριβώς όπως «έκρινε» σωστό να αποκρύψει από το ΔΣ την μυστική συνάντηση αυτού και της κ. Αντωνιάδου με  τον κ. Ψυχάρη  μόλις έγινε πρόεδρος, την συμφωνία του με την κ. Σπανοπούλου να μην αποκαλυφθούν τα πραγματικά στοιχεία για τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ και  τις καταγγελίες για σύνδεση δημοσιογράφων με μυστικές υπηρεσίες…

Αυτή, αγαπητοί συνάδελφοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ  ΕΣΗΕΑ, δεν είναι το Σωματείο που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοί μας για να στηριχθούν.

Οι ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν θα γίνουν συνένοχοι τέτοιων πρακτικών που οδηγούν ευθέως στην απαξίωση του συνδικαλισμού και της υπονόμευση της συλλογικής συνδικαλιστικής δύναμης που εκφράζουν τα Σωματεία (έστω ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ).

Και καλούμε τα μέλη του ΔΣ που βλέπουν με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα (γιατί υπάρχουν τέτοια μέλη) να συνταχθούν μαζί μας σε αντίσταση όχι μόνο στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό εχθρό.

Συναδελφικά

ΝΑΝΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ
Α΄αντιπρόεδρος ΔΣ
Εκλεγμένη με την παράταξη ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"