Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Αν και μετράει μόνο λίγες ώρες η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε με τρεις «γκάφες»!
Αν και μετράει μόνο λίγες ώρες η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε με τρεις «γκάφες»! Για την ακρίβεια και οι τρεις αφορούν στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και στους εμπνευστές της!

Με άλλα λόγια... Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, υπουργοποίησαν τρία πρόσωπα τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, προκαλούν ποικίλους προβληματισμούς: Πρώτον, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υφίσταται νομικό κόλλημα αν δεν υπουργοποιηθεί! Και να σκεφτεί κανείς ότι στο τιμ των εμπνευστών της κυβέρνησης, υπάρχει ένας συνταγματολόγος (ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) και ένας νομικός επιστήμονας (ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ)! Δεύτερον, ο Γιώργος Βερνίκος αναλαμβάνει υφυπουργός εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ όπως υποστηρίζει το πόρταλ, euro2day «απασχόλησε επί μακρόν τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς»! Και τρίτον, ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας, ενώ από τη θέση του πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αρνήθηκε να εφαρμόσει το νόμο Διαμαντοπούλου! Η τελευταία περίπτωση θα εξαιρεθεί από τις «γκάφες», μόνο αν διαπιστωθεί ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ!

ΥΓ Τέλος να θυμίσουμε την περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου που ανέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης: πριν λίγα χρόνια λοιπόν, ο νέος υπουργός είχε εισβάλει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρακλής – Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης!