Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Με ιδιαίτερη χαρά η στήλη φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας την πραγματική σύνθεση της κυβέρνησης Σόιμπλε... με συγχωρείτε της κυβέρνησης Σαμαρά.


Πάμε (που έλεγε και ο Γιωργάκης):
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αντώνιος Μπενύτο Σαμαράς. Πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ: Μπενύτο Μπενίτο Βενιζέλος. Υπερπρωθυπουργός υπέρ τω Πρωθυπουργώ: Ανγκελα Μπενύτο Μέρκελ.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και... ΤΣΑΡΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Κώστας Χαράτσης, παλαιός φίλος του κ. Σημίτη, γνωστός (ο κ. Σημίτης) απ’ την υπόθεση Τσουκάτου.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Κώστας Χαράτσης 2 (κατά το Μνημόνιο 2) και Μπενύτο Βενιζέλος 3 (κατά το Μπενύτο Βενιζέλος 4).
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Μπενύτο Βενιζέλος με Υφυπουργό τον κ. Μπενίτο Βενιζέλο, Υποϋπουργό τον κ. Μπενύτο Μπενίτο Βενιζέλο και Αναπληρωτή Υφυπουργό παρά τω Υποϋπουργώ τον κ. Μπενύτο Βενιζέλο, χαϊδευτικά Μπενίτο.
ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: Χερ Χορστ Ράιχενμπαχ (Γερμανικό Νούμερο: ο Α(ει)κίνητος Προκόπης Παυλόπουλος).
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: οι Μίζες, το υποβρύχιο που γέρνει, το Σιδερένιο Τραίνο (αυτό είναι από άλλη, καουμπόικη ιστορία) και η τελευταία έκδοση της BILD με οδηγίες προς τους Ελληνες τι να ψηφίζουν, πώς να βγάζουν τον σκασμό και πώς να κόψουν το κάπνισμα. Υφυπουργός: Μπενύτο Βενιζέλος.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: η Κάθαρση.
Υφυπουργός: ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών του (το μαντέψατε!) κ. Ευάγγελου Μπενίτο Βενιζέλου.
Ουπς! Χάσαμε τον Φανούρη, STOP
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ο κ. Μπόμπολας, δουλειές να μας δίνει να ’χουμε! μισθούς να μας κόβει ο Παντοδύναμος - διόδια να του δίνει! Υφυπουργός παρά τω κυρίω Γιώργω: η Τρόικα Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης. Θραύσις λίθων (σε ένα απ’ τα εθνικά μας νταμάρια) ο αδικημένος κ. Μιχελάκης.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ: η Μπούντεσμπανκ (οι Τράπεζες είναι θρησκεία). Ανθυποϋφυπουργός παρά τω εαυτώ του: ο κ. Βενιζέλος.
Χάσαμε τον Φανούρη, STOP.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ο κ. Συνευθύνης, φίλος του κ. Βενιζέλου και ο κ. Σωτήρης Εθνικοσωτηρέας, παλαιός φίλος του κ. Σαμαρά απ’ την Πύλο, ιδιοκτήτης λεωφορείων μεταφοράς οπαδών προς άπασαν την επικράτεια (αλέ ρετούρ Καλαμάτα). Υφυπουργός ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε ολιγομελές κι ευκίνητο σχήμα.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: ο κ. Ανδρέας Υιός Ψυχάρης. Σ’ αυτόν τον τόπο ο τόπος πάει κληρονομιά από πατέρα (κύριο Σταύρο) σε γιο (Ανδρέα τζούνιορ) - του οποίου φίλος είναι (πάλι το μαντέψατε) ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, φίλος επίσης των Μπουγατσοπωλών κι άλλων απελευθερωμένων επαγγελμάτων.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΟΒΟΥ και ΤΡΟΜΟΥ: η κυρία Τρέμη.
- Ενός λεπτού σιγή! -
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ: ο κ. Χρυσός Εγέρθητος (ειδικός στην καταστολή εξεγέρσεων) με υφυπουργούς τον κ. Αδωνις Συναγερμό και τον κ. Βαρύ Βορίδεν Τσεκούρη (μετεγγραφή από τα τσικό της Βέρμαχτ).
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ: η κυρία Ρεπούση. Νοερώς. Διότι η ΔΗΜΑΡ δεν μετέχει στην κυβέρνηση. Μετέχει σε άλλη παιδική χαρά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΦΕ, ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΕΧΟΔΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ: Ουδείς. Για να μείνει το σχήμα ολιγομελές και ευέλικτο. Υφυπουργός που θα προσέχει ακριβώς αυτό το ζήτημα, ο κύριος Ευάγγελος. (Σωστά το μαντέψατε: ο κ. Βενιζέλος).
Χάσαμε τον Φανούρη, STOP.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑ: ο κ. Βύρων Πολύδωρας.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος.
Αγωνιστής του 1821, σταυραδερφός του καπετάν Θανοβερέμη, θαλασσόλυκος των ερτζιανών (γνωστός από το σύνθημα: «τα ερτζιανά ανήκουν στους Ελληνες» - για να τους λέμε τι να κάνουνε).
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (επειδή δεν έχει πολύ χρόνο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος) ο άλλος κ. Μπενύτο Βενιζέλος με α’, β’, γ’, δ’, ε’, στ’, ζ’ Αντιπροέδρους τον κ. Μπενίτο Βενιζέλο και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Τέλος,
ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ: η υπογραφή του κ. Σαμαρά, η υπογραφή του κ. Βενιζέλου, χάσαμε τον Φανούρη, STOP.
Παρατηρήσεις: αυτή η κυβέρνηση είναι μια πολύ δυνατή Λοξή Φάλαγγα (παρ’ ότι δεν μετέχει η κυρία Μπακογιάννη) που θα ανακαταλάβει το Βερολίνο, αφού πρώτα πάρει το Μανχάταν!
Ωδινεν όρος, πήγε στο Βουνό ο Μωάμεθ να βρει τον μυν, αλλά στην κορυφή η κανέλα τηγάνιζε ψάρια, αν με εννοείτε...