Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Από τη βίλα των οργίων... στη σπηλιά...




Δείτε τις φωτογραφίες...
Αν και οι φήμες για την υπόγεια σπηλιά στη Βίλα Certosa του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κυκλοφορούν εδώ και χρόνια, μόλις πριν από λίγες ημέρες διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, οι...
φωτογραφίες είναι του Ιταλού φωτογράφου Antonello Zappadu, ο οποίος έγινε γνωστός όταν το 2009 είχε παρεισφρήσει στην περίφημη βίλα και είχε φωτογραφήσει ημίγυμνα ή κι εντελώς γυμνά μοντέλα στην πισίνα, στο πλευρό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Στη σπηλιά, που βρίσκεται κάτω από τη βίλα και θυμίζει ταινία James Bond, βρίσκεται πισίνα το πάτωμα της οποίας είναι στολισμένο με μωσαϊκό που απεικονίζει τον θεό της θάλασσας, Ποσειδώνα που κρατά την τρίαινά του. Συνδέεται με ένα μικρό τούνελ και μία πύλη που λέγεται ότι οδηγεί απευθείας στη θάλασσα. Για να κατέβει κάποιος στη σπηλιά υπάρχουν περάσματα και σκάλες, ενώ ο χώρος φωτίζεται από κρυφό φωτισμό στο πάτωμα. Εικάζεται ότι χτίστηκε το 2004 αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί ποτέ: «Οι μυστικές υπηρεσίες μου ζήτησαν να κάνω αυτό το έργο, καθώς δέχθηκα 38 απειλές κατά της ζωής μου» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.



Ανέφερε πως ως προς το σχέδιο και την κατασκευή συμβουλεύθηκε έναν συνάδελφο του στο υπουργικό συμβούλιο που εκείνη την εποχή ήταν υπουργός υποδομών κι επέμεινε πως δεν παραβιάστηκε κανένας κανονισμός. Ο φωτογράφος που πλέον ζει στην Κολομβία επισήμανε στο blog του ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από άγνωστη πηγή.



Η ημιυπόγεια σπηλιά δεν είναι το μόνο... αξιοθαύμαστο κατασκεύασμα στη βίλα του Καβαλιέρε, έκτασης 150 στρεμμάτων, όπου έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς ο Τόνι Μπλερ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Κάποτε είχε κατασκευάσει και απομίμηση ηφαιστείου ώστε να ψυχαγωγεί τους καλεσμένους στα πάρτι του. Πριν από μία εβδομάδα ο Σίλβιο σκόνταψε κι έπεσε στη βίλα του με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ώμο και τον καρπό του.