Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
Στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων Ελεύθερης πόλης
ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»
Αφιερωμένος στην μνήμη του Τάκη Παρασκευόπουλου

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ».

Ο αγώνας αφιερώνεται στην μνήμη του δασκάλου του στίβου Τάκη Παρασκευόπουλου και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των «100 χρόνων ελεύθερης πόλης».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. .


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ


Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της Κατερίνης(άγαλμα της ελευθερίας).

Η επιλογή ως αφετηρίας του συγκεκριμένου σημείου είναι γεμάτη συμβολισμούς, καθώς πριν 100 χρόνια έγινε εκεί η τελευταία σύγκρουση μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού κατά την απελευθέρωση της Κατερίνης.

Το μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν των ηρώων βρίσκεται στη διαδρομή του αγώνα, λίγα μέτρα μετά την αφετηρία.

Η διαδρομή είναι επίπεδη και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της, ενώ θα ακολουθήσει τις εξής οδούς: Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας - Σβορώνος – 7ης Μεραρχίας - Πεζόδρομος Μ..Αλεξάνδρου – Κεντρική Πλατεία(άγαλμα της ελευθερίας).
Η διαδρομή σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από την Τροχαία, την Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας.

Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Από την κεντρική πλατεία λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ θα μεριμνήσουν για την μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα(ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Ειδικότερα η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 9:30 έως τις 10:15 π.μ.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.



ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του(γεννημένοι, γεννημένες το 2000 και μεγαλύτεροι).


ΙΑΤΡΙΚΑ

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι λαμβάνουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των γονέων τους.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

O Ιατρικός Σύλλογος Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα παρέχουν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων.

Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.



ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Αγώνα θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.


ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ

Αφετηρία, μέσο διαδρομής και τερματισμός.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, καθώς ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο Σύνδεσμος Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Πιερίας - Ημαθίας θα φροντίσει για την έγκαιρη και έγκυρη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του αγώνα(πληροφορίες κα Ελισάβετ Μοσχονά, τηλ. 6974 423678).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού αμέσως μετά το πέρας του αγώνα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα αναλαμβάνει το τμήμα φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π. τηλέφωνο 2351047445(πληροφορίες Γραφείο Τύπου - Νικηφόρος Γκόλτσιος), καθώς και στον Χρήστο Μυστρίδη(Πρόεδρο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»), τηλέφωνο 6948180760.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να αντλείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης www.katerini.gr., καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» www.zeusrunnersclub.gr.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2012.

Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 23510 47425(υπευθ. Γεωργία Καμανατζή – Λία Μπουγά) ή με email στο info@oppapkaterinis.gr.(υπεύθυνος Γεώργιος Μίχος).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

Αριθμούς συμμετοχής θα παραλαμβάνουν οι δημότες της Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου από τα γραφεία του Ο.Π.Π.Α.Π.(Αστική Σχολή, Οδός Ειρήνης 12, τηλ. 2351047445).

Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν τον αριθμό τους κατά την ημέρα του αγώνα και έως τις 09:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Τεχνικός Υπεύθυνος του Αγώνα ορίζεται ο κ. Αποστολόπουλος Δημήτριος (τηλ.6945758856), ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας και στον οποίο, θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι, πριν και κατά την ημέρα των αγώνων, για κάθε τεχνικό θέμα