Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μια εξαίρετη δημόσια συζήτηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην Εκάβη) με θέμα την κρίση που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα



ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤA ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Μια εξαίρετη δημόσια συζήτηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ την επόμενη εβδομάδα (Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19.00 στην Εκάβη) με θέμα την κρίση που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα, το ρόλο του δικαίου και των συνταγματικών κανόνων σε μια εποχή που κατεδαφίζονται διατάξεις, κανόνες, συλλογικές συμβάσεις και υποβαθμίζεται η ιδιωτική ζωή αλλά και ο δημόσιος ρόλος των πολιτών. 
 
Η κρίση αυτή για την οποία ιδιαίτερα την τελευταία τριετία γίνεται πολύς λόγος οφείλει να εξεταστεί νηφάλια τόσο από εκείνους που διαθέτουν έναν ειδικό ρόλο όσο και από τους απλούς πολίτες. Τα φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, οι βίαιες επιθέσεις κατά των μεταναστών, η αναποτελεσματικότητα των θεσμών και πλείστα όσο άλλα οδηγούν τμήματα του πληθυσμού στην απαξίωση του κοινοβουλίου, στην ισοπέδωση και την απόδοση ευθυνών σε όλους του πολιτικούς φορείς και τα κόμματα. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως «η κομματική ταύτιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των κυβερνώντων τείνει να καταστήσει πλασματική την πολιτική ευθύνη των τελευταίων και απαξιώνει την υποχρέωσή τους να λογοδοτούν προς την Βουλή και το εκλογικό σώμα»;. 
Ομιλητές στην λίαν ενδιαφέρουσα συζήτηση θα είναι δύο γνώστες του αντικειμένου και δραστήριοι πολίτες: η Επίκουρη Καθηγήτρια του συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΤΜΤΣΙΔΟΥ και ο γνωστότατος στο πλατύ κοινό καθηγητής του συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ.



Aναρτήθηκε από: ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΝ ΛΑΓΙΟΝ